150 aniversari del naixement de Vicent Blasco Ibáñez

Guardar

412px-vicente_blasco_ibanez
412px-vicente_blasco_ibanez

Dins de totes les activitats programades sota la coordinació de l'Ajuntament de València per a commemorar el 150é aniversari de l'escriptor valencià, hui se celebren les que coincideixen amb l'aniversari de la seua mort i el diumenge les que concorren amb el dia del seu naixement en 1867.

Hui,  l'alcalde, Joan Ribó, presidirà l'homenatge al Cementeri General de València, on hi haurà una processó cívica fins al nínxol on estan les seues restes, on l'Ajuntament dipositarà una corona de llorer. L'acte, al qual també acudiran la regidora de l'Àrea de Cultura, Glòria Tello, familiars i associacions convidades, es tancarà amb la interpretació d'una peça a càrrec d'un dolçainer.

D'una altra banda, el diumenge al migdia s'iniciaran els actes de commemoració del naixement de Blasco Ibáñez a la Casa Museu, amb una visita teatralitzada que comptarà amb la participació de recreacionistes del Club de Lectura de Navajas, i que es repetirà una hora i mitja més tard.

A més, a les 12 del migdia i, de nou a les 13:15 hores, hi haurà música en directe amb Blauet. Al migdia també s'encetaran diverses activitats de treballs manuals infantils i a partir de les 12:45 hores hi haurà contacontes. "Les activitats amb què enguany recordem i valorem la figura de Blasco Ibáñez estan destinades per a tots els públics, perquè hi ha un component educatiu fonamental a l'hora de conéixer i valorar el seu llegat", ha afirmat Tello.

Les visites infantils i els tallers es repetiran, a partir del mes de març, cada primer diumenge de mes durant tot el 2017.

Arxivat a:

Destacats