1.500 professionals de les UCI inicien el seu congrés a València

Guardar

Més de 1.500 professionals de les Unitats de Vigilància Intensiva (UCI) de quasi tota Espanya es reunixen des de hui i fins al dimecres a València per a revisar els temes candents propis de la seua especialitat (la medicina intensiva) en el 51é Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) . Estan previstes més de 600 comunicacions científiques, en diversos formats, amb ponents de fins a huit països distints. El congrés ha sigut organitzat, a nivell local, pels servicis de Medicina Intensiva dels hospitals valencians Doctor Peset i La Fe.

El director general d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Rafael Sotoca, ha sigut l'encarregat d'inaugurar el congrés. Sotoca ha destacat la importància d'esta reunió científica. "Durante tres dies, en aquest congrés van a debatre's aspectes de gran interés per al futur, no sols de l'especialitat, sinó de la medicina en general. La formació i la tecnologia responsable, que serveixen de lema al congrés, són dos dels temes més destacats, especialment este últim, ja que les UCIS són probablement una de les àrees hospitalàries que més dotació tecnològica concentren i que més beneficis poden obtindre de la innovació d'equipaments", ha explicat Sotoca.

No obstant això, el director general d'Assistència Sanitària hi ha assenyalat que quan el nou equip va arribar a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es va trobar amb que el 30% dels aparells "están obsolets i, si no adoptem mesures, al final de la legislatura l'obsolescència podria arribar al 70%". Per això, ha apuntat Sotoca, "en la nostra aposta per l'enfortiment de la sanitat pública, un dels aspectes fonamentals pel que fa a les inversions és la modernització tecnològica. Una modernització que ha de ser responsable, ha d'estar centrada en el pacient i en la que ha de primar la seguretat i la humanització. L'ajuda dels professionals serà fonamental per a aconseguir el nostre propòsit".

Per la seua banda, Manuel Cervera, president del Comité Local del congrés i cap de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ha emplaçat als congressistes assistents a aprofitar la gran oportunitat professional que els brinda este fòrum. "Durante els pròxims tres dies trobarem oportunitats de debat sobre els punts clau i estratègies que ens ajuden a promoure el desenvolupament i sostenibilitat de la nostra especialitat i servicis, així com a definir el paper dels mateixos en les estructures sanitàries del nostre país i d'Europa en el segle XXI".

Després dels discursos inaugurals, ha pres el testimoni la filòsofa i assagista valenciana Adela Cortina, qui ha pronunciat la conferència titulada '¿En qué nos ayuda la ética aplicada en el ámbito de los cuidados críticos?'.

Destacats