València posa en marxa el "Smart Mobile Energy"

Guardar

Este projecte, que pretén analitzar l’impacte socioeconòmic que tindrien sistemes de carregadors de vehicles elèctrics als edificis, està inclòs en un dels programes de la plataforma europea de lluita contra el canvi climàtic Climate Kic. El desenvoluparà un consorci internacional format per entitats com l’agència britànica Cenex, la Technical Universitat de Berlín, la Universitat de València, l’Institut Tecnològic de l’Energia (València) i InnDEA València.

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha explicat que este projecte «busca resoldre una problemàtica futura clara, i és que en els pròxims anys els vehicles elèctrics creixeran exponencialment i, per tant, seran necessaris molts punts de càrrega, i això significa que poden donar-se problemes amb la xarxa elèctrica de les ciutats que no estiguen preparades».

Davant d’este fet, el projecte Smart Mobile Energy estudiarà l’impacte de instal·lar punts de càrrega amb la tecnologia V2G als edificis de la ciutat. Esta tecnologia permet la reducció de la pressió sobre la xarxa elèctrica en permetre que l’electricitat es canalitze de manera bidireccional, vaja del carregador al vehicle i del vehicle al carregador i, per tant, torne de nou a la xarxa elèctrica. Este sistema té un alt potencial no sols ecològic, d’estalvi d’energia, sinó també econòmic.

El projecte Smart Mobile Energy compta amb un finançament de quasi 90.000 euros, i es posarà en marxa en un període de sis mesos. Està previst que s’inicie el pròxim mes de setembre.

Arxivat a:

Destacats