València exposa a Londres la seua premiada gestió de dades per a millorar els serveis públics

Guardar

Inndea  London
Inndea London

L’Ajuntament de València, a través la Fundació InnDEA, ha assistit al congrés sobre ciutats intel·ligents “The Power of City Data: Creating Smart, Data-driven Cities” (“El poder de les dades urbanes: creant ciutats intel·ligents guiades per les dades”), celebrat a Londres. InnDEA València ha participat en una taula redona amb representants de Dubai, Guadalajara, Rotterdam i Londres per a intercanviar opinions sobre l’ús de les dades normalitzades i la seua gestió pública, València compta amb el certificat ISO 37120, el més elevat que es concedix en matèria de desenvolupament sostenible a les ciutats.

Durant la trobada internacional s’ha aprofundit sobre la importància de gestionar correctament grans volums de dades per a poder millorar la presa de decisions en les administracions públiques. L’energia urbana, els edificis i els sistemes de transport són alguns dels sectors que es poden veure més directament afectats per decisions basades en una gestió correcta de dades urbanes.

Sobre este tema, representants d’InnDEA València han explicat que a través de l’Estratègia de Ciutat Intel·ligent i dels projectes que se’n deriven han pogut millorar l’eficiència dels servicis oferits a ciutadans i ciutadanes i que han fet de la ciutat mereixedora del certificat ISO 37120 (Organització Internacional de Normalització), amb nivell platí, atorgada pel Consell Mundial de Dades Urbanes (World Council on City Data - WCCD) al desembre de 2015.

La Fundació InnDEA València va participar en un debat al costat de representants de les ciutats de Dubai, Guadalajara, Rotterdam i Londres, amb les quals va poder compartir com s’estan utilitzant les dades normalitzades a escala mundial.

El certificat ISO 37120 és el més elevat que atorga el WCCD en matèria de desenvolupament sostenible a les Ciutats, i avalua més de 100 indicadors homogenis que mesuren l’eficiència dels servicis públics i qualitat de vida de la ciutadania. Fins hui, esta certificació només l’han aconseguit dotze ciutats a escala mundial, a més de València.

Destacats