Un dispositiu que estalvia i reutilitza l'aigua en la dutxa, idea guanyadora del Climathon

L’Ajuntament estudiarà la viabilitat de que la idea de ValenSun puga materialitzar-se

Guardar

ValenSun
ValenSun

ValenSun, un dispositiu que estalvia y reutiltza el agua en la ducha ha sido el ganador de Climathon, la competició internacional promovida por la plataforma europea de lucha contra el cambio climático, Climate Kic. Les finalistes han sigut EcoPatrulla, una app de gamificació que consciencia en les escoles sobre el canvi climàtic, i Climate car city, una consultoria que ofereix assessorament per a reduir les emissions de gasos en els parcs mòbils de vehicles. Els tres finalistes compliren amb el repte d'esta edició del Climathon: «La reducció del consum d'energia a València»

Las Naves foren l'escenari d’esta  competició internacional en la què participaven simultàniament 60 ciutats de 30 països. El jurat, format per tècnics d'InnDEA València, de l'Associació valenciana d'empreses del sector de l'energia (Avaesen), Finnova, Climate KIC i l'Ajuntament de València, valorà l'esperit innovador del projecte, així com l'enfocament social i la capacitat de que puga ser aplicat a la nostra ciutat.

El projecte guanyador ValenSun, que tindrà ara la possibilitat de rebre mentorització durant dos mesos en Las Naves per desenvolupar la proposta, creà un sistema combinat per estalviar aigua i electricitat en la dutxa. Es tracta d'un tanc d'aigua termal amb un panell solar que proporciona aigua calenta a la dutxa. Este,.  al mateix temps té un circuit que desvia l'aigua que normalment es llança a perdre mentre esperem la calenta, i que pot arribar a ser de 10 litres de mitjana. El flux re circula en el tanc de la instal·lació solar i així es redueix el consum d'aigua.

Segon explicaren els i les creadores de ValenSun, amb este dispositiu instal·lat en un terç de les cases de València, es reduiria 1,8 milions de tones de CO2 en els primers 3 anys. L'estalvi de l'aigua en el mateix període de temps seria l'equivalent d'omplir 15.000 piscines residencials. A més, hi hauria un clar impacte educatiu, perquè les famílies que tingueren este dispositiu estarien conscienciades i involucrades en l'estalvi d'aigua i la lluita contra el canvi climàtic.

El regidor d'Innovació i vicepresident d'InnDEA València, Jordi Peris, ja ha avançat que l'ajuntament «estudiarà la viabilitat de que esta idea guanyadora del Climathon puga materialitzar-se». L'objectiu dels creadors i creadores de ValenSun és desenvolupar el prototip i  provar-lo en un edifici municipal.

Els altres dos projectes finalistes foren EcoPatrulla, un aplicació mòbil de gamificació que pretén conscienciar a l'alumnat de les escoles sobre la reducció del consum energètic i la lluita contra el canvi climàtic, i Climate car city, una consultoria que ofereix assessorament per a reduir les emissions de gasos en els parcs mòbils de vehicles.

Arxivat a:

Destacats