Jorge Rodríguez rep als integrants del projecte SmartGov subvencionat per la Unió Europea

Guardar

SONY DSC
SONY DSC

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut als integrants del projecte europeu SmartGov, que amb un pressupost d’1.650.000 euros pretén desenvolupar una eina tecnològica que puga mesurar i analitzar la participació ciutadana en les xarxes socials, per a tenir-la en compte posteriorment en la presa de decisions polítiques.

Rodríguez s'ha mostrat molt interessat per la iniciativa comunitària, que es basa en la innovació tecnològica i el concepte de ciutats intel·ligents al que es va sumar fa temps com a alcalde d'Ontinyent. En paraules del president de la Diputació, “és molt important avançar en el desenvolupament d'iniciatives que faciliten la presa de decisions polítiques orientades a millorar la qualitat de vida de les persones”.

L'objectiu principal de SmartGov és potenciar el govern intel·ligent i la participació ciutadana a través de la tecnologia, en la línia marcada des del primer moment pel govern provincial que presideix Jorge Rodríguez, que ha rebut a la coordinadora del projecte i rectora de la Universitat de Viena, Malgorzata Goraczekel, i al regidor de la ciutat xipriota de Limassol, Haris Trikkis, a més dels tècnics de les diferents entitats que formen part de la iniciativa.

La Diputació de València col·labora en la difusió d'un projecte que compta amb socis participants procedents d'Àustria, Països Baixos, Espanya i Xipre. Per la seua banda, el titular de Projectes Europeus de la Diputació, Bartolomé Nofuentes, ha explicat que SmartGov “permetrà arreplegar les dades que emetem, com a opinions i comentaris, harmonitzar-los i analitzar-los per a traure conclusions sobre què volen els ciutadans”.

En aquest sentit, Nofuentes ha assegurat que SmartGov “significarà un canvi substancial en la forma de governar, una transformació de les relacions de les administracions amb la ciutadania i una revolució a l'hora d'adoptar decisions per part de la classe política i acostar la política als ciutadans”.

Arxivat a:

Destacats