Invat.tur clausura el curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica amb el sopar dels sentits

Guardar

IMG-20160920-WA0029
IMG-20160920-WA0029

L'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) ha clausurat la tercera edició del curs d'expert universitari en Cuina Tecnològica, que s'ha desenvolupat en la seua seu des del passat mes de març i al que han assistit una vintena de caps de cuina, gerents i empresaris del sector de la Comunitat Valenciana. El curs, que ha conclòs amb un 'sopar dels sentits', promou una formació innovadora i avantguardista que capacita als professionals en noves tècniques culinàries.

Amb el 'sopar dels sentits', els organitzadors han posat a prova tots els sentits dels participants, excepte la vista. Aromes delicioses, música en directe i menjar descobrint la textura dels aliments abans de tastar-los, ha sigut para molts dels participants una experiència inoblidable.

La finalitat del curs d'expert, impulsat pel laboratori de cuina de Invat·tur i amb el suport de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant, és capacitar als participants amb una formació d'avantguarda i dotar-los dels coneixements necessaris per a fer un sector més competitiu.

Evarist Miralles, director del curs, explica que aquesta formació es planteja sota un prisma tecnològic que té com a finalitat perfeccionar el treball dels professionals de la restauració, així com dotar-los dels coneixements necessaris en mètodes de gestió.

Miralles postil·la que el curs, concebut com un mitjà per a formar ambaixadors de la gastronomia valenciana, ofereix una formació d'alt nivell completament diferenciada, que permetrà fer un salt qualitatiu a l'oferta gastronòmica de la Comunitat Valenciana en els pròxims anys.

Durant 200 hores lectives, els alumnes han treballat amb texturitzants o modificadors de textures insaboroses i incolores, emulsionants, etc

Els participants en el curs han treballat a més en l'aplicació de noves tècniques de cuina i, en particular, en la de la cuina molecular, també en les diferents tècniques de cocció en funció del tipus de cuina: tradicional, moderna, d'avantguarda o temàtica.

A més, han rebut formació per a aplicar noves tendències culinàries i processos creatius. El curs ha inclòs formació en els processos de planificació documental de l'oferta gastronòmica i en processos de sistematització i estandardització en l'elaboració de l'oferta gastronòmica dels diferents tipus d'esdeveniments.

Destacats