Una jove acusa el seu pare de prostituir-la amb 16 anys: "M'obligava a fer tot el que ells volien"

El progenitor afirma que tot és "mentida" i que la seua família l'acusa per a cobrar "una taxa"

Guardar

acusado prostitucion hija
acusado prostitucion hija

Una jove ha atestat aquest dimarts com el seu pare la va prostituir durant dos anys des que va complir els 16 anys, la qual cosa li va portar a intentar llevar-se la vida en cinc ocasions: "No ho vaig denunciar per por que ens matara, no vull venjança, jo al meu pare el vull molt i només volia que parara perquè m'obligava a fer tot el que ells volien". "Jo tractava d'escapar-me, però em lligaven per a tindre relacions", ha comptat al tribunal. El progenitor ha afirmat que "tot és mentida" i que aquestes acusacions la seua família només cerca que els pague "una taxa".

Fiscalia acusa el pare, en el judici que ha començat aquest dimarts en la secció tercera de l'Audiència de València, de concertar cites setmanals a la seua filla amb diferents homes des dels 15 anys i quan va complir els 16 anys i un mes per a obligar-la a mantenir relacions sexuals amb ells.

Per aquests fets, el ministeri públic li demana pena de presó de 8 anys per delictes relatius a la prostitució, explotació sexual i corrupció de menors, així com inhabilitació professional per a poder treballar amb menors durant 12 anys.

La xica, que en aquests moments té 21 anys, ha contat que des que tenia 15 anys el seu pare, que treballa de manera esporàdica i sense contracte de cambrer en el bar de la seua tia, l'obligava a quedar-se parlant en les taules amb amics seus i amb clients de l'establiment.

No obstant això, quan va complir 16 anys, i en veure que els clients la desitjaven, l'obligava a anar amb ells i havia de fer el que li demanaren perquè a aqueixa edat, li deia, al seu país, Bolívia, "una xica ja és una dona". Cada setmana li concertava dues o tres cites, unes quinze al mes cada mes durant dos anys. En "diverses ocasions" va veure al seu pare cobrar per aquestes trobades.

Els clients la recollien amb cotxe al carrer enfront del bar de la seua tia, a vegades acompanyada pel seu pare. Un dels homes la va portar en diverses ocasions a reunions de treball on la presentava, malgrat ser menor d'edat, com la seua núvia i havia d'estar "callada" i "quieta".

La cites a vegades començaven en restaurants i acabaven en els mateixos vehicles, a les cases dels clients o en hotels, sempre de València encara que no ha pogut identificar-los, on ha contat que li feien tocaments i van abusar d'ella.

"Jo accedia perquè tenia por, el meu pare deia que ens anava a matar a mi, a la meua mare i a la meua germana", ha explicat, i ha aclarit que fins hui no ha admés que van abusar d'ella amb penetració perquè no es va sentir "capaç". "Em sentia humiliada, no estava preparada", ha assenyalat.

El seu pare l'obligava a vestir-se sexy i elegant i a fer qualsevol cosa que li demanaren, inclòs disfressara i a prendre copes que li sentaven "malament". "A vegades perdia el coneixement, no sabia com havia arribat a casa ni que havia passat", relata. Assegura haver vist al seu pare cobrar després d'aquestes cites. "No sé quant cobrava, però sé que cobrava", assegura.

Les cites es produïen als matins i a les nits. Va tindre una anorèxia per la qual va arribar a estar ingressada en la Unitat de Trastorns de l'Alimentació. Va començar a faltar a classes i a suspendre exàmens. Ara segueix en tractament psiquiàtric i psicològic i ha de prendre medicació.

"TOT ÉS MENTIDA"

Per contra, el pare ha negat tots els fets. "Tot és mentida. Jo mai li vaig concertar cites, és la meua filla, jo no puc fer eixes coses amb ella", ha afirmat. Així mateix, ha justificat tots les visites mèdiques de la menor a crisi per l'asma que patia, la seua baixada en el rendiment escolar a una amiga a la qual "tenia molta inclinació" i ha recalcat que era ell qui li deia que havia de menjar més.

L'acusat ha atribuït les acusacions a motius econòmics perquè volien que els pagara una taxa perquè no estaven satisfetes amb els que els entregava i volien una casa.

La mare de la menor, que va formalitzar el divorcio a la fi de 2013, ha contat que era ella qui treballava, a vegades fora d'Espanya, i que va atribuir el mal estat de la seua filla a "coses de l'adolescència". No va ser fins després d'una visita a la psicòloga quan la seua filla li va confessar que el seu pare "li pegava pallisses fins a deixar-la en el sòl a vegades sense motiu". Més endavant va contar que li pegava quan no li agradava com satisfeia als clients. La dona també l'havia denunciat per maltractaments. Els abusos sexuals els va explicar quan van presentar la denúncia davant la policia.

Destacats