Un pres agredeix un funcionari en la presó de Picassent

Guardar

Exterior de la presó de Picassent
Exterior de la presó de Picassent

Un funcionari de presons de la presó de Picassent (València) ha resultat ferit aquest passat dimecres en ser agredit per un intern del centre penitenciari, qui li va propinar colps i puntades en ser représ pel treballador per no respectar l'ordre de la fila de recollida de menjar, segons ha denunciat el sindicat Acaip i han confirmat a Europa Press fonts d'Institucions Penitenciàries.

Els fets han tingut lloc al migdia en el mòdul 28 de la Unitat de Preventius, quan el pres, de 25 anys, va propinar al funcionari colps i puntades i li va tirar al sòl, on va continuar agredint-li, que li han causat contusions en l'esquena, un llavi i un genoll.

Els funcionaris de servei que es trobaven en eixe moment en el departament van reduir i van aïllar a l'intern, que posteriorment va ser traslladat a un altre mòdul de la Unitat de Compliment. El funcionari ferit, després de rebre una primera atenció mèdica en el centre, està arracada de veure l'evolució de les lesions.

Des d'Acaip afirmen que aquest pres havia ingressat en el centre el passat mes d'agost, i des de llavors ha passat per tres mòduls, a causa que "cada vegada té pitjor perfil pel seu comportament", i ha protagonitzat fins al moment dos incidents de resistència passiva.

Fins al moment es trobava en el mòdul 28 de la Unitat de Preventius, que allotja a uns 25 interns "molt conflictius, inadaptats a una convivència normal, i que han protagonitzat nombrosos incidents durant la seua estada a la presó".

Per aquest motiu, i després dels fets esdevinguts aquest passat dimecres, des del sindicat han sol·licitat la classificació de l'intern en Primer Grau i el seu trasllat a un altre centre penitenciari.

"FALTA DE PREPARACIÓ"

En aquest sentit, Acaip ha denunciat que l'Administració penitenciària "no forma adequadament als seus treballadors", els qui "supleixen la seua falta de preparació amb professionalitat i bona voluntat".

"En el millor dels casos, solament 25 funcionaris cada any poden fer un curs específic en matèria de defensa personal, però han de fer-ho en els seus dies lliures i a més córrer amb totes les despeses, inclosa la gasolina dels desplaçaments al centre", adverteixen des del sindicat.

En aquesta línia, ha denunciat que "tampoc disposen de mitjans materials i jurídics per a dur a terme la seua labor" i que la modificació legislativa per a ser reconeguts com a agents de l'autoritat "porta embossada anys en el parlament".

"Cada 36 hores es produeix un episodi violent cap als treballadors d'Institucions Penitenciàries en alguna presó espanyola", ha avisat, al mateix temps que ha insistit que el centre penitenciari de Picassent "té unes greus manques en matèria de personal, amb un dèficit de plantilla de més d'un 15 per cent".

Destacats