Un incendi intencionat calcina la coberta de bruc de la pèrgola principal del Parc Central

Guardar

incendio-parque-central-valencia
incendio-parque-central-valencia

Un incendi intencionat ha calcinat la coberta vegetal de bruc de la pèrgola principal del Parc Central de València en la nit del divendres al dissabte, segons han informat fonts municipals.

El dissabte a les 7 del matí l'operària que va obrir el Parc Central es va trobar amb tota la cobertura de la pèrgola principal cremada. D'un extrem a l'altre, tot el bruc que feia de cobertura havia sigut cremat i, amb ell, les plantes enfiladisses que començaven a cobrir la superfície.

La mateixa operària va descobrir restes de botelles i brutícia deguda, pel que sembla, a un botelló realitzat dins del recinte tancat del parc. L'estructura no s'ha vist afectada.

La pèrgola va ser coberta amb bruc l'agost de 2019 per operaris de Parcs i Jardins. Els treballs de col·locació i materials utilitzats van suposar un cost de 14.635 euros. La neteja de les cendres i restes del material cremat ha suposat un cost aproximat de 400 euros, amb el que s'estima que els treballs de neteja i col·locació d'una nova coberta tindran un cost de 15.000 euros.

El vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que una vegada valorats els danys la intenció és posar en marxa immediatament els mecanismes per a la restitució de la coberta amb bruc o un altre material que permeta "tindre una zona d'ombra".

Destacats