Un home s'enfronta a presó per coaccionar la professora de la seua filla: "No permet que vaja a xarrades de dones"

Guardar

ciudad-justicia
ciudad-justicia

La Fiscalia Provincial de València demana una pena d'un any i tres mesos de presó per a un home acusat de coaccionar a la professora de la seua filla: "T'has passat per la cara la meua autorització, on no et permet que la meua filla vaja a xarrades de dones, perquè no cree en la violència d'home a dona".

L'acusat s'enfronta a un delicte comés en ocasió de l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantides per la Constitució i a un delicte de coaccions lleus, segons recull la fiscal Susana Gisbert en el seu escrit de qualificació provisional. Quant a les coaccions, concorre la circumstància agreujant de reincidència.

L'incident es remunta al 27 de novembre de 2019, quan l'acusat, al voltant de les 14 hores, va abordar a l'eixida del col·legi de la seua filla a la seua professora. Està situat en una localitat de la província de València, segons l'escrit al qual ha tingut accés Europa Press.

En veure-la, l'home li va dir: "T'has passat per la cara la meua autorització, on no et permet que la meua filla vaja a xarrades de dones, perquè no creu en la violència d'home a dona". La professora és també membre de la Junta Directiva del Centre.

L'home es referia a una xarrada impartida sobre la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana, aprovada tant pel centre com per l'AMPA.

La professora li va reiterar a l'home que la xarrada no es referia al tema de la violència de gènere, però malgrat això, va continuar cridant i afirmant que el que feien era "adoctrinar" als alumnes. També li va assegurar que l'endemà aniria amb el seu advocat a denunciar el que estaven fent, així com a la televisió i al partit polític VOX.

La professora va denunciar els fets el mateix dia en què es van produir. La Fiscalia demana un any i tres mesos de presó per a l'acusat, a més del pagament d'una multa de 3.300 euros i la pena d'inhabilitació especial per a professió o ofici educatiu, en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure durant quatre anys.

Així mateix, el ministeri públic reclama l'allunyament a una distància de 300 metres i la prohibició de comunicació amb la víctima durant sis mesos.

Destacats