Tancades les platges del Puig i Massamagrell per bacteris fecals

Guardar

platja-el-puig-6
platja-el-puig-6

Les platges de Massamagrell i el Puig (València) es troben tancades al bany per superar-se els nivells permesos del bacteri Escherichia coli.

Segons han indicat fonts de la direcció general d'Aigües de la Generalitat Valenciana, l'origen de la presència d'aquest bacteri a les platges seria un "problema de séquies", relacionat amb cases aïllades que no estan connectades a la xarxa de sanejament.

En les últimes setmanes, han sigut diversos els episodis de presència de bacteris que han obligat a tancar platges al voltant de la ciutat de València. De fet, aquest dijous es van haver de tancar les platges de la Malva-rosa i la Devesa de València per aquesta mateixa qüestió i durant el mes de juny també s'han tancat platges en municipis com Alboraia.

Divendres passat, la Conselleria va anunciar que havia intensificat les proves per a detectar l'origen dels abocaments que van provocar el tancament de les platges de Malva-rosa i Devesa. Des de la Generalitat tenen previstos 4.000 mostrejos.

El director general d'Aigües, Manuel Aldeguer, va explicar que tant l'Administració autonòmica com la local realitzen mostrejos periòdics per a garantir la qualitat de l'aigua i va assegurar que aquests episodis puntuals de curta durada responen "al compliment dels estrictes controls de totes dues administracions".

"En el moment en què desapareix el bacteri, alguna cosa que succeeix molt ràpidament perquè dura de 2 a 4 hores, no té per què romandre la platja tancada", va explicar Aldeguer.

Destacats