Puig i Barceló condemnen l'agressió a dues metgesses en un hospital

Guardar

hospital_elche
hospital_elche

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han condemnat aquest dimecres l'agressió a dues metgesses del servei d'Urgències d'un hospital de València, per part d'un home que diumenge passat suposadament els va llançar una cadira i va propinar a una d'elles una punyada mentre esperava a rebre l'alta.

"La violència és intolerable sempre, però en aquest cas encara ho és molt més", ha expressat Puig en un missatge en el seu compte de Twitter, en el qual ha mostrat el seu suport "a tots els professionals sanitaris, que estan en primera línia i donant una gran lliçó del que és el servei públic. Sense el seu treball, res seria possible".

Per part seua, Barceló, en un comunicat, ha expressat la "ferma condemna" de la institució davant l'agressió. "No permetrem conductes, ja siguen verbals o físiques, que atempten contra el personal sanitari", ha advertit.

Segons les dades de Sanitat, les dues facultatives van resultar ferides amb diferents lesions a conseqüència de l'agressió del pacient, que també va agredir verbalment a altres dues professionals."És un fet absolutament reprovable i hem de protegir als qui ens protegeixen", ha insistit la consellera de Sanitat.

Segons ha informat la Policia, els agents van detenir diumenge passat a un home de 39 anys com a presumpte autor d'un delicte de lesions després de suposadament agredir a les dues metgesses.

El detingut es trobava en el centre mèdic esperant rebre l'alta d'Urgències, i suposadament es mostrava "molt agressiu i sense acceptar les indicacions que li donava el personal sanitari". En un moment, suposadament va llançar una cadira a dues doctores que es trobaven allí, es va abalançar posteriorment sobre una d'elles, a la qual va propinar una punyada en la cara i va agafar del coll per a llançar-la contra el sòl.

Les dues víctimes presentaven lesions a conseqüència d'aquesta agressió, concretament una d'elles tenia contusions en mandíbula, nas i galta i l'altra, en la cuixa.

Destacats