La Policia de la Generalitat proposa sancionar a 38 locals dels 149 inspeccionats durant el cap de setmana

La Unitat Adscrita de la Policia Nacional ha elevat 62 actes de sanció per no portar mascareta o saltar-se el confinament nocturn

Guardar

Autonomica2
Autonomica2

La Policia de la Generalitat ha realitzat durant el cap de setmana 149 inspeccions en establiments d'oci, dels quals 38 han sigut proposats per a sanció per incomplir la normativa sanitària contra la COVID-19 o algun article de la Llei d'Espectacles.

Entre les inspeccions a establiments destaquen a la província de València la localització d'un restaurant il·legal, sense llicència ni permís, amb 60 persones en el seu interior i on s'incomplia la normativa anti COVID.

En altres deu establiments s'han realitzat actes per utilització de pipes, excés d'aforament, ballar o no mantindre la distància de seguretat i, en un d'ells, es va detindre a una persona per tràfic d'estupefaents. A la província d'Alacant es van inspeccionar també una discoteca i un club.

En total, la Policia de la Generalitat ha efectuat 62 actes, 55 per no portar mascareta o saltar-se el confinament nocturn i altres 7 per tinença de drogues o armes.

En els controls efectuats entre el divendres i el diumenge, els agents han advertit a 294 persones per no usar la mascareta o fer un ús inadequat de la mateixa o per no guardar la distància de seguretat. A més, la Unitat Adscrita ha identificat a 173 vehicles i 294 persones.

Després de conéixer les dades del cap de setmana, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el paper de la Policia de la Generalitat per a controlar que es complisquen en els establiments d'oci, restauració i superfícies comercials els aforaments imposats per l'autoritat sanitària.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que la Unitat Adscrita "ha incrementat des d'aquest cap de setmana en un 50% els efectius destinats al control dels aforaments i el compliment de les mesures sanitàries per a previndre la propagació de la COVID-19".

La titular d'Interior també ha recordat que per a aquestes festes de Nadal s'ha acordat amb la Delegació del Govern i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies "reforçar la vigilància de les mesures higienicosanitàries contra la COVID-19 així com del control perimetral de la Comunitat Valenciana".

Bravo ha insistit a fer una crida a la corresponsabilitat "especialment en aquestes festes nadalenques" perquè el compliment de les mesures "suposa salvar vides".

A més, també ha apel·lat als ajuntaments, als qui ha demanat que reduïsquen les activitats col·lectives durant aquestes setmanes, ja que "cal ser restrictius per a evitar sobretot les aglomeracions i així evitar al màxim les possibilitats de contagi".

Destacats