La Guàrdia Civil presenta la campanya contra el maltractament i abandó d'animals domèstics #YoSiPuedoContarlo

Guardar

Campaña de maltrato animal
Campaña de maltrato animal
El General Cap del Servici de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) , Vicente Pérez, ha presentat este divendres una campanya contra el maltractament i abandó d'animals domèstics davall el títol #YoSiPuedoContarlo.

L'objectiu d'esta campanya és conscienciar els ciutadans perquè promoguen les mesures necessàries en la protecció, ordenació i benestar per als animals domèstics, així com que denuncien aquelles conductes contràries al benestar animal de què tinguen coneixement.

La campanya serà divulgada a través dels canals oficials de la Guàrdia Civil en les diferents xarxes socials, així com en els mitjans de comunicació social que desitgen sumar-se a la iniciativa o fer-se eco de la mateixa.

El General Cap del Seprona ha començat les seues paraules donant les gràcies a tots els assistents i participants en esta campanya relacionada amb el maltractament i l'abandó animal, tant als membres del Cos del Servici Cinológico i del Seprona de la Comandància de Madrid com als actors i actrius que han prestat la seua imatge per a l'espot de forma altruista i desinteressada, així com a Backstage Produccions que ha realitzat l'espot, també de forma desinteressada.

Continuant amb les seues paraules ha volgut ressaltar que durant 2015 la Guàrdia Civil va tindre coneixement de 10793 infraccions administratives i 609 delictes en què van ser detingudes o investigades 426 persones per maltractament animal (4000 d'ells gossos).

Així mateix, ha destacat que açò demostra que hi ha una problemàtica de maltractament i abandó animal domèstic, que cal denunciar per a intentar eradicar-ho i, per descomptat, per a poder posar l'animal fora de perill com més prompte millor i castigar els culpables, ja que estes conductes contràries als animals, a més de ser intolerables, són delictes arreplegats en el Codi Penal.

Igualment, ha destacat que la Guàrdia Civil detecta un augment en la conscienciació ciutadana, no sols a través de les denúncies formals, sinó també entre els usuaris de les xarxes socials, com demostra el fet que un dels temes que més interacció que generen en els nostres seguidors de twitter i facebook siga la sol·licitud de col·laboració ciutadana per a aclarir delictes de maltractament cap als animals o el fet de que són els propis ciutadans els que ens envien dades i fotografies de casos de maltractament per a poder investigar-los.

El General ha destacat que el segon objectiu d'esta campanya és conscienciar la població que tindre un animal és una gran responsabilitat, ja que no es tracta d'un capritx i després quan cal cuidar-los o quan un es vol anar de vacacions, es puguen abandonar.

Entre les infraccions i delictes detectats en 2015 cal ressenyar els 450 gossos que van ser abandonats; els 23 gossos penjats; els 44 víctimes de colps o palisses de què 23 van morir; els 47 ferits amb armes de foc de què 27 van morir i 115 gossos enverinats. A estes xifres caldria sumar els 97 gossos trobats en estat de desnutrició i els 353 víctimes de robatoris i sostraccions.

Respecte a anys anteriors, cal destacar que hi ha hagut un augment en els casos de delictes de maltractament o abandó d'animals domèstics (294 casos en 2014) . Este augment dels delictes estaria motivat per una major conscienciació ciutadana davant de la problemàtica del maltractament animal que ha portat a la població a denunciar este fets ant les autoritats competents, així com la reforma del Codi Penal de 2015.

Si vols sumar-te a esta campanya grava un vídeo amb l'eslògan "yo sí que puc contarlo" o una fotografia amb l'hashtag #YoSiPuedoContarlo i puja-la en el teu perfil de les xarxes socials.

Així mateix, si coneix algun cas de maltractament o abandó d'animal denuncie-ho en el telèfon 062, en el correu electrònic seprona\@guardiacivil.org o en els perfils de xarxes socials de seprona.

Destacats