La Guàrdia Civil deté a un sospitós de 55 robatoris en habitatges i vehicles a l'Horta Nord

Guardar

fotonoticia_20200930112438_1920
fotonoticia_20200930112438_1920

La Guàrdia Civil de Massamagrell (València) ha detingut en el marc de l'operació 'Houseclimb' a un home de 39 anys com a presumpte autor de 55 delictes de robatori amb força en interior d'habitatges, vehicles, danys i furt comesos des del mes de juliol passat en municipis de la comarca de l'Horta Nord.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, els agents van tindre coneixement al juliol de la comissió de diversos delictes de robatori en interior d'habitatges, robatoris que es duien a terme aprofitant l'absència dels habitants i en ple dia.

Posteriorment, va començar també a produir-se una onada de robatoris en interior de vehicles, principalment en les localitats de Massamagrell i Rafelbunyol, fets que van provocar una greu alarma social entre els veïns. Per a accedir als vehicles, aquest home presumptament fracturava les finestretes durant la nit.

La Guàrdia Civil de Massamagrell va posar en marxa l'operació per a detenir al presumpte autor dels fets. A través dels serveis establits i de les gestions realitzades, els agents han aconseguit detenir a un home de 39 anys per la seua presumpta implicació en 55 fets delictius.

Segons la Guàrdia Civil, la investigació ha resultat "molt complexa" tant pel caràcter "fugisser i evasiu" del presumpte autor dels fets, amb nombrosos antecedents policials, com per cometre's els robatoris en els habitatges quan es trobaven buides i els danys i robatoris a l'interior dels vehicles principalment en horari nocturn.

Gràcies a la detenció s'ha pogut retornar als seus legítims propietaris alguns dels objectes que els havien sigut sostrets durant els robatoris. Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Guàrdia de Massamagrell.

Destacats