La Guàrdia Civil deté a nou persones per provocar 11 incendis en sis províncies, entre elles Castelló

Guardar

incendio Beneixama
incendio Beneixama

La Guàrdia Civil ha detingut a nou persones per provocar, de manera intencionada o negligent, un total d'onze incendis forestals a les províncies de Lugo, Àvila, Gran Canària, León, Castelló i Càceres, ha informat aquest dissabte la Benemèrita.

L'incendi forestal més greu va ser el provocat a l'Illa de Gran Canària, que va afectar al voltant de 1.500 hectàrees -230 pertanyents a la Xarxa Natura 2000-, i va provocar l'evacuació de centenars de persones.

La Guàrdia Civil destaca que un dels detinguts a Lugo, considerat l'autor intencionat d'almenys sis incendis forestals, hauria provocat l'incendi amb l'objectiu de mantindre constituït en la zona una reguarda d'extinció al qual ell mateix havia pertangut en campanyes anteriors.

Segons els estudis sobre incendis forestals dels últims 15 anys, la majoria d'ells estan vinculats al factor humà, ja siga per obra d'un incendiari o derivada de la negligència en l'ús del foc, sent molt xicoteta o quasi nul·la la incidència de les causes naturals.

Dels sinistres coneguts per la Guàrdia Civil en la primera meitat de l'any, el factor humà va causar més del 98% del total dels sinistres. En aquest sentit, destaca el nombre d'incendis forestals produïts per negligències greus mentre es feien tasques en el camp, treballs agrícoles, ús de maquinària, que s'ha incrementat "de manera considerable", segons la Benemèrita.

Les operacions de la Guàrdia Civil contra els incendis forestals s'emmarquen dins de les seues actuacions específiques per a la reducció de delictes contra la fauna i destrucció d'hàbitat, així com per a l'esclariment de la responsabilitat penal en aquest tipus de delictes, previstes pel Projecte LIFE de la Unió Europea "Guardians de la Naturalesa contra el crim ambiental", coordinat per l'ONG SEU Birdlife, i en el qual el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil participa com a soci beneficiari.

Destacats