La Guàrdia Civil de Sagunt deté a dues persones per la sostracció de més de 4 tones d'alvocat

El consum d'alvocat immadur i sense control sanitari és perillós per a la salut humana

Guardar

Agent de la Guàrdia Civil
Agent de la Guàrdia Civil

L'Equip ROCA de Sagunt ha detingut a 2 persones per la sostracció de més de 4 tones d'alvocat. Els autors són un home i una dona de 42 i 41 anys respectivament i de nacionalitat espanyola. Van accedir a explotacions agrícoles on van sostraure alvocats per valor de més de 13.000 euros.

L'operació "PANDA" va començar quan es va tindre notícia que s'estaven produint freqüents robatoris en diferents finques d'alvocats de la comarca del Camp de Morvedre. Després de la realització de diverses perquisicions es va poder localitzar als autors d'aquests fets, que en aqueix moment portaven més de 120 quilograms d'alvocat la procedència del qual no podien acreditar.

Els autors sostreien els alvocats per a, posteriorment, vendre-ho en diversos comerços de restauració de la ciutat de València a un preu molt inferior al de mercat.

Finalment, l'Equip Roca de Sagunt va procedir a la detenció d'un home i una dona de 41 i 42 anys d'edat, de nacionalitat espanyola, per 8 delictes de robatori amb força en les coses i furt entre els mesos de gener i març de 2022.

La Guàrdia Civil adverteix de la perillositat del consum d'alvocat immadur i sense el degut control sanitari. La seua ingesta pot generar problemes de salut, especialment si no s'han després els productes químics que habitualment s'utilitzen per a controlar les plagues. Igualment, es recomana la compra d'aquests fruits durant la seua temporada (en estat òptim de maduració) i en establiments que puguen acreditar la seua traçabilitat.

És competent per aquests fets el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sagunt.

Arxivat a:

Destacats