L'exconseller Blasco torna a seure aquesta setmana en la banqueta per estafa en contractes d'informàtica

Fiscalia li demana quasi tres anys de presó per aquesta peça dins del cas Cooperació

Guardar

rafael blasco-caso cooperacion
rafael blasco-caso cooperacion

L'exconseller i exdiputat del PP en les Corts Rafael Blasco, condemnat pel desviament d'ajudes a ONG, tornarà a asseure's la setmana vinent en el banc dels acusats per una altra peça del cas Cooperació, la relativa al presumpte tripijoc en contractes d'informàtica en la seua etapa al capdavant de la Conselleria de Solidaritat i Immigració.

En concret, la vista arrencarà el dimecres, 3 de març, quan està previst que s'exposen les qüestions prèvies i s'interrogue als acusats; seguirà els dies 26, 29 de març i 15 d'abril amb declaracions de perits i testimonis; i l'última sessió, el 16 d'abril, serà per a conclusions i informes.

conseller_blasco

En aquesta peça estan acusats, al costat de Blasco --per a qui Fiscalia reclama gairebé tres anys de presó--, l'empresari Augusto César Tauroni, l'exsecretària general de la Conselleria Agustina Sanjuán i l'excap del servei d'Informàtica Javier Murcia. S'enfronten a delictes de tràfic d'influències, prevaricació i frau.

Els fets es remunten als anys 2008 a 2011 i s'ha investigat un presumpte tripijoc de contractes informàtics adjudicats des de l'Administració valenciana a Fujitsu i a altres dues empreses, que van acabar sent subcontractes a les societats de Tauroni.

Blasco ja ha estat condemnat per les peces 1, 2 i 3 del conegut cas Cooperació, relatives al desviament d'ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d'Haití. Va sortir de presó amb tercer grau a principis de 2019 per la condemna de sis anys i mig de la peça 1.

Arxivat a:

Destacats