L'Audiència prorroga la presó provisional de Maje i Salva fins que es resolguen els recursos contra la condemna

Guardar

maje juicio patraix
maje juicio patraix

La secció segona de l'Audiència de València ha acordat aquest dilluns prorrogar la presó provisional a María Jesús M.C., coneguda com a Maje, i al qual fora un dels seus amants, Salvador R.L., tots dos condemnats per l'assassinat a punyalades del marit d'ella, Antonio, comés l'agost de 2017 en un garatge del barri valencià de Patraix, segons han informat fonts judicials.

El tribunal ha dictat acte de pròrroga de presó fins a la meitat de les penes imposades en sentència, mentre aquesta no siga ferma. Tots dos han recorregut al Tribunal Superior de Justícia la condemna. Maje ha seguit la vista a través de videoconferència des de la presó mentre que Salva no. La seua advocada no s'oposava a eixa pròrroga de la presó, segons les fonts consultades.

El magistrat-president del tribunal del jurat, en aplicació del veredicte d'un jurat popular, va imposar el novembre passat una condemna de 22 anys de presó a Maje, amb l'agreujant de parentiu, i de 17 a Salvador, autor material del crim, amb l'atenuant de col·laboració amb la justícia.

El desembre de 2019, quan el cas estava encara en investigació, el jutjat d'instrucció va acordar una primera pròrroga de presó, ja que tots dos portaven dos anys en la presó des de la seua detenció, més de quatre ja en aquest moment.

Maje va negar durant la vista qualsevol tipus de participació, planificació o desig de la mort del seu marit i només admetia haver encobert al seu examant, mentre que Salva va confessar la mort encara que va assegurar que ho va fer perquè ella li ho va demanar.

El jurat va creure a Salvador i va considerar que tots dos van actuar de comú acord per a perpetrar el crim i que seria ell qui executaria l'acció. Per això, Maje va facilitar les claus del garatge al seu amant i informació precisa d'Antonio perquè posara fi a la vida d'ell a ganivetades.

El president del tribunal jutjador va recollir aquestes tesis i va determinar que tots els indicis contra els acusats, valorats en el seu conjunt i no d'un en un, aplicant els canons assenyalats de lògica, raó i màximes d'experiència "ratifiquen la tesi acusatòria i eliminen qualsevol indici de dubte raonable quant a la participació en la planificació de María Jesús en la mort del seu marit".

Destacats