L'Audiència condemna a onze anys de presó a un home per abusar del seu germanastre de vuit anys

Guardar

Ciutat de la Justícia
Ciutat de la Justícia

La secció tercera de l'Audiència de València ha condemnat a onze anys de presó a un home que va abusar sexualment del seu germanastre de vuit en el domicili de la seua mare, aprofitant que havia tornat a casa després de 15 anys sense tenir contacte amb ella ni conéixer a la víctima.

A més, el tribunal li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres del menor i comunicar-se amb ell per qualsevol mitjà durant 15 anys. Igualment, estarà sotmés a llibertat vigilada, amb posterioritat a la pena de presó, amb una durada de set anys.

La sala ha considerat provat que l'acusat, després d'una separació de diversos anys, va tornar en 2015 al domicili de la seua mare per a viure amb ella, el seu espòs i el fill de tots dos, de vuit anys i a qui no coneixia.

Establida una relació de confiança amb el menor i els seus pares, va dormir amb ell en el mateix llit en dues ocasions en les quals li va sotmetre a abusos que van provocar al xiquet una fissura anal i necessitat de tractament psicològic especialitzat.

Per a la sala, els fets són constitutius d'un delicte continuat d'abús sexual a un menor de 16 anys en considerar que durant el judici va poder practicar-se prova de càrrec suficient, centrada fonamentalment en la declaració de la víctima, mitjançant la reproducció de la qual havia prestat en el seu moment en instrucció mitjançant el sistema de càmeres a presència del jutge i de les parts.

El tribunal ha rebutjat que el menor poguera moure's per gelosia en sentir la seua posició de fill únic "en perill" per l'aparició del seu germanastre, atés que els pares van assegurar que ho havia rebut "de bon grat" i "il·lusionat" per la idea de tenir un germà major.

Aqueixa bona relació es va mantenir fins que el pare va advertir la seua reticència a ficar-se al llit en el mateix llit que l'acusat a partir de la primera nit que va passar amb el seu germanastre, reticència que posteriorment va explicar als seus progenitors.

Destacats