L'Advocat creu que l'arrest d'un membre de la Manada per robatori no afecta a la seua llibertat

Guardar

miembro_manada
miembro_manada

Agustín Martínez, l'advocat d'Angel Boza, un dels cinc integrants de la Manada, considera que la detenció del seu client per un suposat robatori i agressió a Sevilla no té per què afectar a la seua actual situació de llibertat condicional, encara que ha expressat el seu malestar pels fets que "suposen un pitxer d'aigua freda" per als altres quatre membres de la Manada.

Boza, el coautor de l'abús col·lectiu sobre una jove en els Sanfermines de 2016, va ser arrestat aquest dimecres en un centre comercial de Sevilla després de robar suposadament unes ulleres i intentar atropellar posteriorment a dos vigilants de seguretat.

El seu advocat, en una entrevista en Telecinco recollida per Europa Press, entén que els fets pels quals ha sigut detingut no afecten en "absolutament res" a la llibertat condicional del seu client, per considerar que la reincidència ha de tenir relació amb els delictes pels quals està condemnat en un altre procediment.

"En aquest cas, perquè existisca reincidència ha d'haver-hi sentència condemnatòria, però tampoc afectaria l'assumpte de Pamplona que és alguna cosa absolutament clar i determinat quant a la naturalesa del delicte", ha explicat Martínez.

El lletrat s'ha mostrat, no obstant això, molest per la detenció: "Se m'haurà de donar explicacions perquè jo no aniré posant la cara públicament perquè me la partisquen i, encara que jo no sóc responsable del que aquest senyor faça, hi ha moltes persones afectades".

L'advocat ha precisat que la seua labor amb els seus clients "no és dir-los que no cometen cap delicte", ja que els seus consells es limiten a "ser professionals, emplenar l'auto de llibertat i a partir d'ací se suposa que ningú se'n va a robar ulleres".

Ha insistit que "la responsabilitat dels actes depenen de les persones que els realitzen", però considera "injust", en al·lusió a la resta dels membres de la Manada, que "calga valorar a totes les persones d'un grup com a tal en la mateixa situació". Per això, ha lamentat que tots els membres de la Manada, sobre els quals ha reconegut que no són "exemple d'absolutament res", es vagen a veure embolicats "en un titular per aquest assumpte amb el qual no tenen res a veure", quan "estan intentant tenir un comportament exemplar i açò suposa una fallida més del seu anonimat".

Quant a les informacions que apunten al fet que Ángel Boza poguera ser acusat d'un delicte contra la seguretat viària per conduir amb carnet retirat, Agustín Martínez ha precisat que, segons la família, el detingut va arreplegar recentment en un jutjat el permís de circulació amb quatre punts en vigor. "Pel que jo sé, aquest senyor podia conduir perfectament", ha conclòs Martínez.

Destacats