José María Corbín, cunyat de Rita Barberá, detingut en una operació anticorrupció

L’UCO investiga el cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions en l’etapa del PP a València

Guardar

jose maria corbin
jose maria corbin

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha detingut a José María Corbín aquest matí. Es tracta d'una operació anticorrupció que investiga el cobrament de comissions a canvi de l'adjudicació d'obres a l'Ajuntament durant l'anterior etapa del PP. La investigació abasta 20 registres en dependències públiques relacionades amb l'Ajuntament, empreses i habitatges.

El detingut, advocat i cunyat de Rita Barberá, està detingut en el marc d'una causa que s'investiguen presumptes delictes de suborn, malversació, delicte fiscal, blanqueig de capitals i tràfic d'influències. També les seues dues filles són investigades.

Segons la investigació, Corbín cobraria a través de l'empresa d'Actuacions Urbanes Municipals Societat Anònima (AMUSA), presidida per la exalcaldessa i amb Alfonso Grau, investigat ara per blanqueig de capitals, com a vicepresident.

L'investigat, suposadament, es va aprofitar de la seua condició de cunyat de Barberá perquè li pagaren a ell la comissió per a aconseguir adjudicacions.

Destacats