Identificades 20 persones en la campanya de prevenció de pesca d'angules a l'Albufera

Guardar

Llac de l'Albufera
Llac de l'Albufera

La Policia de la Generalitat ha realitzat un dispositiu específic de prevenció contra la pesca de l'angula al parc natural de l'Albufera, format per 17 patrulles preventives, que ha identificat a 20 persones i supervisat 23 vehicles en els quals s'ha intervingut un art de pesca per a cranc blau.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el dispositiu s'ha realitzat en aquestes dates, en les quals està prohibida la pesca d'angules i atesa la sol·licitud de l'Associació Professional Antiga Confraria de Pescadors del Perellonet, que havia informat de la presència de pescadors furtius en la Gola del Perellonet, la de Pujol i en les zones adjacents, accessos i àrees d'aparcament pròximes.

El dispositiu específic es mantindrà durant la temporada de pesca. El Grup de Medi ambient de la Unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat té entre les seues funcions la protecció dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana.

La pesca de l'angula es realitza en horari nocturn, en nits amb lluna nova i amb un cabal d'aigua dolça suficient per a afavorir l'entrada de l'angula des de la mar.

Destacats