El presumpte assassí de Marta Calvo insisteix davant el jutge: "No la vaig matar"

Fiscalia i acusacions demanen que l'investigat romanga a la presó fins al judici i la defensa reclama la llibertat

Guardar

Recerca del cos sense vida de Marta Calvo
Recerca del cos sense vida de Marta Calvo

Jorge Ignacio P.J., el presumpte assassí de la jove Marta Calvo, ha comparegut aquest divendres davant el jutge en una vista en la qual s'ha de decidir si continua a la presó provisional fins que comence el seu judici, i ha tornat a insistir que no la va matar i en què ja va dir a la Guàrdia Civil el que va fer amb el cadàver, segons ha pogut saber Europa Press.

Jorge Ignacio, privat de llibertat des que va ser detingut el desembre de 2019, ha sigut traslladat aquest matí des de la presó de Picassent fins als jutjats de València on s'ha celebrat una vista per a decidir si roman a la presó fins al dia en què comence el judici.

És un tràmit previst en la llei, ja que s'estableix un termini màxim de la presó provisional de dos anys que es pot prorrogar a dos més per a casos complexos en els quals no ha conclòs la instrucció prèvia a celebrar-se el judici.

Durant la vista, la Fiscalia i la resta d'acusacions particulars ha demanat que Jorge Ignacio romanga a la presó davant un evident risc de fugida --una d'elles ha avançat que té pensat sol·licitar la presó permanent revisable per a l'acusat durant el judici--, mentre que la defensa ha demanat la seua llibertat en considerar-ho innocent.

L'investigat ha aprofitat la seua compareixença per a repetir al jutge que no va matar a Marta Calvo i li ha reiterat que va traslladar a la Guàrdia Civil tot el que va fer amb el cadàver que sí que va esquarterar i que no ha aparegut.

Marta Calvo va desaparéixer fa més de dos anys en Manuel després de mantenir relacions sexuals amb l'acusat, qui va reconéixer que la va esquarterar després d'una mort fortuïta.

Jorge Ignacio P.J. està acusat de dos delictes d'homicidi/assassinat consumat; tres delictes d'homicidi en grau de temptativa; una omissió del deure de socors; un delicte contra la integritat moral/lesions; contra la salut pública; profanació de cadàvers i agressió sexual.

Informes forenses han descartat en un informe que Jorge Ignacio patisca una malaltia mental i han detectat que té trets d'una personalitat antisocial.

Destacats