El cadàver trobat en la serra de la Cercedilla és el de Blanca Fernández Ochoa

Guardar

blanca_fernandez
blanca_fernandez

El cadàver de la dona trobat aquest migdia en la zona de la Peñota de Cercedilla és el de la desapareguda Blanca Fernández Ochoa, han informat a Europa Press fonts policials.

Un gos, guiat per un guàrdia civil lliure de servei, ha trobat el cadàver d'una dona en la zona del bec de la Peñota de Cercedilla, al sud de la vall de la Fuenfría, on estaven buscant hui a l'exesquiadora desapareguda Blanca Fernández Ochoa.

Va ser un veí de Cercedilla qui va informar hui als agents que s'havia trobat amb Blanca a la fi d'agost i que li havia dit que anava a pujar a caminar per eixa zona. Per açò, s'ha preparat aquest matí una ruta específica per a pentinar eixa zona i aleshores, en un moment donat, sobre les 13.30 hores, un gos, guiat per un guàrdia civil, han trobat un cadàver.

Ara, el cos sense vida haurà de ser reconegut pels familiars, que hui es trobaven rastrejant la zona i que ja estan informats de la troballa. Fins al lloc es desplacen els agents de la Policia Científica i d'investigació d'Homicidis i Desaparicions. Després, després de l'oportú alçament judicial del cadàver, haurà de ser traslladat a dependències forenses per a l'autòpsia.

UNA DESAPARICIÓ EN PRINCIPI VOLUNTÀRIA

La desaparició de la coneguda esquiadora va ser comunicada per la Policia Nacional el dissabte, que la va difondre per totes les xarxes socials. Així, indicava que havia desaparegut una setmana abans, el dia 23, i que va ser vista per última vegada en Aravaca.

No obstant açò, poc després es va conéixer que havia vist per última vegada el dia 24 comprant formatge manxec en una xarcuteria d'un conegut centre comercial de Pozuelo de Alarcón, després d'eixir de la casa en la qual vivia al costat de la seua germana i el seu cunyat en el madrileny barri d'Aravaca.

Una empleat de la llar la va veure eixir d'eixa casa proveïda de dos bastons per a caminar per la muntanya. A més, en el supermercat portava roba de 'trekking' i havia comunicat a familiars que anava a passar quatre dies "en el nord", sense concretar la ruta.

D'altra banda, sobre les sis del matí de l'endemà un corredor va trobar el cotxe de Blanca estacionat en l'aparcament de les Deveses de Cercedilla, per la qual cosa tots els esforços de cerca es va centrar allí, una vegada va comunicar la família la seua desaparició.

Així, des del diumenge s'ha muntat un dispositiu de cerca en la zona de la serra de Cercedilla, el major de la història de la Comunitat de Madrid. Així, fins a hui s'han configurat dotze rutes per dia compostes per més de 300 persones, entre professionals i especialistes (guàrdies civils, policies nacionals, policies locals, agents forestals, bombers i Protecció civil) i de voluntaris.

Destacats