Detingut un home a Llíria per empeltar més de 3.600 mandariners de manera il·lícita en diverses parcel·les

Guardar

Un agent de la Guàrdia Civil en un camp de mandariners
Un agent de la Guàrdia Civil en un camp de mandariners

La Guàrdia Civil ha detingut a Llíria a un home de 35 anys per presumptament empeltar més de 3.600 mandariners de manera il·lícita en diverses parcel·les, amb el que ha arribat a ocasionar un perjudici de més de 300.000 euros.

Els investigadors van començar aquesta operació, sota el nom 'VASEMCOR', l'octubre de 2021, quan la Guàrdia Civil de Llíria va rebre una denúncia a través d'un representant d'una empresa dedicada al desenvolupament agrari, que afirmava ser posseïdora d'un 'royalty' protegit davant notari d'una concreta varietat de mandarines.

En la denúncia, l'empresa manifestava que existien altres camps en els quals s'havien plantat aquesta classe de mandariners i dubtava que tingueren la documentació pertinent, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

Els agents, al llarg de la investigació, han localitzat diverses parcel·les en el terme municipal de Llíria que, a simple vista, semblaven idèntiques a la varietat de mandarines esmentades en la denúncia.

Per aqueix motiu, a la fi del mes de desembre de 2021, prèvia autorització del jutjat d'instrucció número 6 de Llíria, la Guàrdia Civil va procedir a realitzar una recollida de mostres en aquests camps, que van ser remeses a l'Institut de Recursos Naturals i Agro-biologia de Sevilla (IRNAS).

El mes de febrer passat, els investigadors de la Guàrdia Civil van rebre l'informe tècnic pericial del laboratori andalús acreditant que, "sense cap gènere de dubtes", les mostres pertanyien a l'empelt de la mateixa varietat i el propietari mancava dels permisos reglamentaris.

ACCÉS A TOTS ELS EMPELTS

La Guàrdia Civil ha esbrinat que el propietari d'aquestes terres era al seu torn el responsable de la companyia d'empelts que va treballar amb l'empresa dedicada al desenvolupament agrari que va interposar la denúncia, per la qual cosa l'autor dels fets tenia accés a tots els models d'empelts de la seua empresa.

L'home havia empeltat amb aquest model a més de 3.600 mandariners dividits en diverses parcel·les de la seua propietat, sumant un total de 8,5 hectàrees, amb el que ha arribat a ocasionar un perjudici de més de 300.000 euros.

Finalment, l'autor, un home de 35 anys de nacionalitat espanyola, ha sigut detingut per la Guàrdia Civil, acusat d'un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual.

L'equip ROCA de la Guàrdia civil de Llíria ha sigut l'encarregat de dur a terme la investigació. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 6 de Llíria.

Arxivat a:

Destacats