Detingut un home a Burjassot després d'escapolir-se en el seu cotxe i intentar atropellar un agent

Guardar

policia
policia

Agents de la Policia Nacional han detingut a Burjassot (València) a un home acusat de donar-se a la fugida en el seu cotxe i intentar atropellar a un agent. En la seua fugida, suposadament va arribar a baixar amb el vehicle per unes escales i va circular a gran velocitat, sense respectar preferències en els encreuaments dels carrers, segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat. L'ara arrestat va denunciar posteriorment haver sigut agredit i no recordar res de l'ocorregut.

Els fets van tindre lloc la matinada del 19 de març, al voltant de 5.30 hores, quan agents que prestaven servei de prevenció de la seguretat ciutadana van observar com un vehicle circulava en direcció contrària en una via d'un només sentit.

Els policies es van aproximar al turisme, però el seu conductor, en lloc de minorar la marxa, va emprendre la fugida a gran velocitat, ignorant els encreuaments de carrers i posant en perill la seguretat viària.

El vehicle policial va aconseguir donar-li abast i va intentar limitar la mobilitat del turisme perquè no continuara amb la fugida, moment en el qual el conductor suposadament va realitzar una maniobra evasiva, provocant que el cotxe policial impactara contra un fanal, col·lisió en la qual el vehicle va resultar amb danys.

Els agents van descendir del vehicle i li van demanar al conductor que parara el motor, moment en el qual aquest suposadament va reiniciar la marxa de manera brusca, intentant atropellar a un dels policies, i va aconseguir fugir baixant amb el turisme per les escales situades des de la plaça Concepción Arenal cap a la plaça Gómez Ferrer.

Posteriorment, va abandonar el lloc a gran velocitat per l'avinguda Blasco Ibáñez. Les investigacions dels agents van permetre localitzar poc després al sospitós, qui tan sols unes hores després de l'ocorregut, suposadament per a eludir l'acció policial, havia interposat una denúncia afirmant que quan va anar a pujar al seu vehicle, algú li va colpejar, i va despertar més tard a l'interior del turisme sense saber el que havia succeït durant les hores en què va tindre lloc la persecució.

Al detingut, de 52 anys i nacionalitat espanyola, se'l considera presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, simulació de delicte i atemptat contra agent de l'autoritat. L'arrestat, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Destacats