Detingudes dues persones acusades de 37 robatoris en habitatges d'urbanitzacions de Moncada

Guardar

guardia_civil_archivo.jpg
guardia_civil_archivo.jpg

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut a dues persones acusades de 37 robatoris en xalets pròxims a la població valenciana de Moncada, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

La investigació, denominada 'Chrismas', es va iniciar al març i va culminar el passat 11 de juny amb la detenció de dos homes, de 22 i 25 anys, per la seua presumpta implicació en delictes continuats de robatori amb força en les coses.

En la primera quinzena del mes de gener es va observar un notable increment de robatoris en els quals l'autor accedia a les parcel·les dels habitatges mitjançant escalament del clos perimetral. Una vegada dins, i després de forçar les portes i finestres amb alguna mena d'objecte contundent, aconseguia accedir a l'interior dels habitatges per a sostraure qualsevol mena d'efecte de valor.

Tota la informació que va ser obtinguda, càmeres d'enregistrament de seguretat i declaracions de testimonis indicava que en els fets participaven dues persones joves, de complexió atlètica, que vestien robes de color fosc i, donada l'època d'ocurrència, portaven passamuntanyes/caputxa amb les quals es tapaven el rostre per a evitar ser identificats.

La majoria dels fets coneguts no seguien un patró definit d'horari d'ocurrència, i els robatoris es registraven en qualsevol tram horari, així com dia de la setmana.

Robaven dels habitatges els objectes que seleccionaven amb més interés, sobretot joies, electrodomèstics i eines, per a la seua venda posterior de manera il·lícita.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Moncada.

Destacats