Detingudes a Massamagrell 5 persones per delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Els agents intercepten 1500 grams de marihuana a l'interior d'un vehicle

Guardar

Agents de la Guàrdia Civil amb material confiscat
Agents de la Guàrdia Civil amb material confiscat

La Guàrdia Civil de Sagunt i Massamagrell han detingut a 5 persones per 2 delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric i anàlogues en les localitats d'Albalat dels Tarongers i Massamagrell.

Aquestes actuacions es troben emmarcades dins del pla de resposta policial al cultiu i tràfic il·legal de marihuana i els beneficis d'aquest, així mateix com en el pla operatiu de resposta policial al tràfic minorista i consum de drogues, llocs i locals d'oci i diversió que la Guàrdia Civil ve desenvolupant en la feina de casa de prevenció de la delinqüència i seguretat ciutadana.

La Guàrdia Civil de Sagunt, en el marc de l'operació "MALAVISTA", ha procedit a la detenció de 2 homes de 35 i 55 anys i a 1 dona de 64 anys per un delicte contra la salut pública (cultiu i elaboració de drogues) i defraudació de fluid elèctric en la localitat d'Albalat dels Tarongers. Tots ells de nacionalitat espanyola.

Els agents van tindre coneixement que, suposadament, en un xalet situat en el terme municipal d'Albalat dels Tarongers, s'havia convertit en un laboratori de cultiu de marihuana "indoor".

El passat 2 de març de 2022, els investigadors van realitzar un registre, trobant més de 750 plantes de marihuana en diferents estats de creixement i més de 2300 cabdells de marihuana, així com nombrosos efectes i sofisticats instruments elèctrics destinats a alimentar els cultius (llums, ventiladors, aires condicionats, màquines d'ozó, filtres, etc...) i inhibidors d'olors i soroll. Tot això, valorat en 21100 euros aproximadament.

Els agents van poder confirmar en el registre com cada habitació de l'habitatge s'utilitzava per a les diferents fases de cultiu. Una dedicada als plançons, una altra per a la fase de creixement, dues habitacions per a la floració i una altra per a la recol·lecció i assecat.

A més, es va poder constatar per tècnics de l'empresa IBERDROLA, que l'habitatge presentava un enganxament il·legal a la xarxa, defraudant 5200 euros aproximadament.

L'operació va acabar amb la detenció de 2 homes de 35 i 55 anys i a 1 dona de 64 anys, per un delicte contra la salut pública (cultiu i elaboració de drogues) i defraudació de fluid elèctric en la localitat d'Albalat dels Tarongers. Tots de nacionalitat espanyola.

Les diligències han sigut entregades en els jutjats de Primera Instància i Instrucció Número 4 de Sagunt i s'ha decretat l'ingrés a la presó d'un dels detinguts sobre el qual hi havia una requisitòria judicial.

A més d'aquesta operació, la Guàrdia Civil de Massamagrell va desenvolupar un operatiu per a localitzar a 2 homes que es disposaven a transportar marihuana en un vehicle, després de tindre coneixement a través d'un ciutadà.

Immediatament, els agents van muntar un dispositiu per a la localització del vehicle, sent trobat quan els detinguts es disposaven a pujar a aquest. Una vegada els agents van realitzar el registre es van trobar dues borses amb marihuana, les quals van llançar un pes aproximat de 1500 grams.

Finalment, l'operatiu va culminar amb la detenció de 2 homes de 29 i 31 anys, de nacionalitat espanyola, per un delicte contra la salut pública. Les diligències han sigut entregades en els jutjats de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Massamagrell.

Arxivat a:

Destacats