Desmantellada una festa il·legal en un local d'Alacant

Guardar

fiesta ilegal alicante
fiesta ilegal alicante

La Policia Local d'Alacant ha desmantellat durant la passada matinada una festa il·legal que se celebrava a l'interior d'un local situat al carrer del Comerç, en el Polígon de Babel, i en la qual participaven més de 30 persones.

A l'arribada dels agents, els participants es trobaven sense mascareta, fumant, ballant, consumint alcohol i sense respectar les mesures anticovid. Per això, han denunciat a tots els joves i a l'amo i organitzador d'aquesta celebració per una infracció greu, els qui s'enfronten a multes que podrien arribar fins als 60.000 euros.

Els fets van ocórrer al voltant de les 00.00 hores, quan la Policia Local va tindre coneixement de la possible existència d'una festa il·legal, per la qual cosa es va activar un dispositiu per a poder desmantellar aquesta celebració, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Quatre patrulles del servei Nocturn i la unitat Fox de la Policia Local es van desplaçar fins al lloc. En accedir a l'interior de local, van observar que la immensa majoria dels participants en la festa incomplia les mesures anticovid, sense portar l'obligatòria mascareta, sense guardar distàncies de seguretat, fumant, consumint alcohol i ballant. A més, tot això en un local que mancava de ventilació.

La Policia ha desallotjat aquesta festa clandestina i ha sancionat a les 30 persones que estaven en el seu interior per no portar mascaretes, saltar-se el toc de queda, consum d'alcohol i per estar persones no convivents agrupats en un local i incomplir les mesures de seguretat i sanitàries.

L'amo i organitzador de la festa s'enfronta a infraccions greus, segons el decret de la Generalitat Valenciana, amb multa de 30.001 a 60.000 euros i acumulativament fins a 600.000 euros, així com a una possible suspensió o prohibició de l'activitat per un període màxim de sis mesos o a la clausura del local per destinar l'ús d'espais de l'establiment a activitats o actuacions no permeses per les ordres o mesures dictades enfront de la pandèmia.

Després d'identificar a tots els participants en la festa, els agents han procedit a realitzar les corresponents diligències administratives i el desallotjament de l'establiment.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha demanat "evitar aquestes reunions clandestines" on "tots es posen en risc de contagi", així com "responsabilitat màxima aquesta Setmana Santa". "Són una minoria de ciutadans els que incompleixen les normes, però ens poden portar a una quarta ona. Així que volem demanar que prenguen consciència i es complisquen les mesures de seguretat per a evitar noves restriccions", ha reflexionat.

La Policia Local d'Alacant organitza dispositius de vigilància per a fer front a la Covid amb inspeccions i controls diaris, amb l'objectiu d'evitar la celebració de botellons o festes privades i el respecte de l'ús de mascareta, distàncies o compliment dels aforaments en els establiments.

Destacats