Desarticulat un laboratori de marihuana a Simat de la Valldigna

En el domicili es van intervindre més de 500 quilograms de marihuana, un envasador industrial, diverses borses de segellat al buit i una balança de grans dimensions

Guardar

Laboratori de marihuana a Simat de la Valldigna
Laboratori de marihuana a Simat de la Valldigna

La Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna, en el marc de l'operació "ZINZANO", va desarticular una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i va procedir a la detenció de 3 homes de 19, 25 i 30 anys, de nacionalitat albanesa, en la localitat de Simat de la Valldigna.

L'operació va començar el mes de novembre del passat any, quan agents de la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna van tindre coneixement d'una possible plantació de marihuana a l'interior un habitatge en la pedania de Les Foies, pertanyent al municipi Simat de la Valldigna.

El 15 de novembre, els investigadors es van personar en el domicili ressenyat. Els agents es van adonar que diverses persones, en visualitzar als guàrdies civils, no van dubtar a fugir per la part posterior de l'habitatge.

Davant aquest fet, els agents van accedir a l'interior del domicili per a comprovar si s'estava cometent un robatori en aqueix mateix instant. Els investigadors van visualitzar diversos sacs de fem de gran capacitat plens de cabdells de marihuana. També van trobar a 2 persones ocultes, les quals van ser acompanyades a l'exterior de la casa i, posteriorment, es va procedir a la seua detenció.

Quan els investigadors es disposaven a realitzar el trasllat dels detinguts a les dependències policials, van observar com s'aproximava un vehicle a l'habitatge. Quan el conductor del cotxe va distingir als guàrdies civils, va realitzar una sèrie de maniobres brusques per a intentar marxar-se del lloc, finalitzant el seu intent de fugida amb el xoc del vehicle contra un arbre. Els agents, immediatament, després de comprovar que l'autor no tenia cap lesió, va ser detingut.

L'endemà, els investigadors van realitzar una entrada i registre en aquesta casa autoritzada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Sueca. En el domicili es van intervindre més de 500 quilograms de marihuana, un envasador industrial, diverses borses de segellament al buit i una balança de pesatge de grans dimensions.

Els agents es van adonar que les diferents estades de la casa havien sigut utilitzades per a formar un laboratori de marihuana. El menjador i una de les habitacions funcionaven com un complex assecat per a les plantes. Una segona habitació era utilitzada per al tamisat i separació del pol·len dels cabdells. Una altra estada estava destinada a la manicura bàsica de les branques seques, embutxacat, separació i magatzematge dels cabdells.

Finalment, la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna va procedir a la detenció de 3 homes de 19, 25 i 30 anys, de nacionalitat albanesa, pels delictes contra la salut pública (tràfic de drogues), pertinença a organització criminal i desobediència en la pedania de Les Foies, pertanyent al municipi Simat de la Valldigna.

Les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Sueca, que ha decretat l'ingrés a la presó, sense fiança, de 2 dels detinguts.

Destacats