Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Catarroja

S'ha detingut a 6 persones de nacionalitat espanyola de 24 i 51 anys d'un mateix clan familiar

Guardar

La Guàrdia Civil desarticula una organització criminal dedicada al tràfic de drogues
La Guàrdia Civil desarticula una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

La Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja han detingut a 6 persones pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. El grup criminal, assentat a Catarroja i integrat per persones d'un mateix clan familiar, distribuïa cocaïna i altres substàncies il·legals a través de diversos punts de venda de l'Horta Sud.

L'operació policial es va iniciar quan es va localitzar un punt de venda de droga el desembre de 2021 a Catarroja. Posteriorment, es va comprovar que es tractava 2 grups familiars pertanyents al mateix clan i liderats per dos germans. Venien drogues en els voltants dels seus domicilis, situats en la localitat de Catarroja, per a posteriorment distribuir-les per diversos municipis de L'Horta Sud.

Els autors disposaven de vehicles d'alta gamma, algun dels quals es valorava en més de 25.000 euros, i tenien un alt nivell de despesa que no podien acreditar.

El dia 7 d'abril es va coordinar un operatiu que va implicar més de 60 components de la Guàrdia Civil, entre els quals s'inclou el Servei Cinològic de la Guàrdia Civil. Es van registrar 2 habitatges, així com els seus trasters i garatges a Catarroja.

Gràcies als registres es van confiscar més de 400 grams de cocaïna, més de 490 grams de marihuana i més de 30 grams d'haixix. A més, es van aprehendre més de 13.500 euros en efectiu, un ordinador, una arma (un arc de corrioles) i munició de foc d'arma curta. També s'han bloquejat 2 comptes corrents i els vehicles d'alta gamma han quedat a disposició judicial.

Aqueix mateix dia la Guàrdia Civil d'Alfafar-Catarroja va procedir a la detenció de 6 persones de nacionalitat espanyola d'entre 24 i 51 anys a Catarroja pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.

És competent en aquest cas el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Catarroja. S'ha decretat l'ingrés a la presó per als 2 líders de l'organització.

Arxivat a:

Destacats