Controlat l'incendi forestal prop del Castell de Xiva, en una zona de pinada

Guardar

Serra de Xiva, en una imatge d'arxiu
Serra de Xiva, en una imatge d'arxiu

Des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de València han informat aquest migdia que s'ha originat un incendi en les proximitats del castell de Xiva. Per això, diverses dotacions de bombers han treballat en l'extinció d'un incendi forestal declarat aquest dimecres en una zona de pineda pròxima a aquesta fortalesa, que ja està controlat

L'avís s'ha rebut a les 13.50 hores per l'incendi que posteriorment s'ha declarat forestal. Fins al lloc s'han mobilitzat tres dotacions de Paterna i Requena i dos comandaments del Consorci Provincial de Bombers de València, una unitat de Bombers Forestals de la Generalitat més una autobomba i un mitjà aeri.

L'evolució del foc ha obligat el Centre de Coordinació d'Emergències a establir la Situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF).

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Destacats