Compromís demana a la Generalitat i Delegació Govern que intensifiquen la vigilància i obriguen una investigacio sobre el succés de Valdeserrillas

Guardar

El diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha reclamat a les autoritats valencianes i al Delegat del Govern, que reforcen la vigilància en aquest paratge de la Serrania, on aquest cap de setmana ha aparegut un bisó (el més gran) mort i decapitat, han desaparegut altres tres caps de bestiar i la resta del ramat està malalt, possiblement per enverinament.

Per a Garcia, aquesta acció salvatge no pot quedar impune, la Policia Autonòmica, Agents Medi Ambientals, Forestals i la Guàrdia Civil han d'actuar per trobar al causant o causants d'aquests fets.

La reserva de Valdeserrillas és una reserva d'uns 400 mil metres quadrats en plena regió muntanyenca, un espai creat per ICONA l'any 1972 per al desenvolupament de projectes enfocats a l'estudi, conservació i reintroducció d'espècies cinegètiques en aquesta comarca de l'interior de València i en la qual col·labora el patronat provincial de turisme València, Terra i Mar.

Des de fa anys, apunta Garcia, s'està treballant en la reintroducció del bisó, una àrdua tasca que el Director de la Reserva, Carlos Àlamo, ve gestionant amb summa cura. De fet, fa poc, es van portar els primers exemplars de bisó europeu, amb la finalitat de combatre els incendis, donada la gran voracitat d'aquests exemplars, la qual pot contribuir a la neteja de les muntanyes.

L'any passat es van introduir els primers exemplars d'aquesta espècie, que va estar a punt de la seua extinció a principis del segle XIX, els quals van ocupar una zona acotada d'aquest reserva, al costat d'altres animals que viuen en semi llibertat com són cérvols, muflons, cabirols, senglars i cavalls, entre uns altres.

Per a Garcia, aquesta acció furtiva i sense escrúpols no pot tornar a repetir-se, per la qual cosa demana la màxima col·laboració dels veïns i de les forces de seguretat per aportar informació i poder atallar el que es puguen produir barbàries com l'ocorreguda aquest cap de setmana.

Destacats