Cinc anys de presó per abusos a una menor per a Luis Eduardo Ramírez

L'acusat, exmarit d'Oltra, treballava en el centre de protecció de menors on vivia la jove de 13 anys

Guardar

audiencia-nacional-141115
audiencia-nacional-141115

Luis Eduardo Ramírez Icardi, l'exmarit de Mónica Oltra, ha sigut condemnat a cinc anys de presó per abusar sexualment d'una menor que es trobava en un centre d'acolliment. El Tribunal ha validat el testimoniatge de la menor, que ha passat tota la seua vida en centres d'acolliment. El magistrat ha conclòs, durant el judici en l'Audiència de València, que no hi ha raó per a dubtar d'ella i l'abusador ha sigut condemnat a pena de presó.

Els fets es van produir a la fi de 2016 i principis de 2017, quan l'acusat encara seguia casat amb la vicepresidenta encarregava també de Benestar Social, incloent-hi l'atenció a menors desprotegits. Luis Eduardo Ramírez treballava com a educador en el centre on s'allotjava la víctima. Ella llavors tenia 13 anys, i ha narrat que l'ara condemnat entrava a la seua habitació i l'acariciava quan pensava que estava adormida, arribant a agarrar-li la mà i utilitzar-la per a masturbar-se. L'acusat va negar els fets, però altres declaracions van ratificar la versió de la víctima, com la seua parella, els policies i fins i tot un altre educador del mateix centre.

Durant el judici també s'ha tingut en compte la relació que Ramírez, l'acusat, tenia llavors amb Oltra que, a pesar que ja no feien vida de parella, continuaven casats i vivint en el mateix domicili. Pel que sembla, l'acusat mantenia llavors «una relació de parentiu amb un alt càrrec de la Generalitat alguna cosa que era conegut per tots en el centre, la qual cosa representava per a la jove una dificultat afegida a l'hora de formular la denúncia davant el temor que no seria creguda». Finalment, els magistrats han donat provat que l'acusat és culpable i complirà cinc anys de pena de presó. Per part seua, la fiscalia va demanar al marge de la presó, una indemnització de 6.000 euros.

Destacats