Arranca amb un fort desplegament policial la vista per una batussa entre dos clans de Gandia que va acabar amb un mort

Guardar

ClanesGitanos
ClanesGitanos

El judici contra onze persones de dos clans rivals de Gandia que van participar en una batussa l'octubre de 2017, que es va saldar amb un mort i cinc ferits, ha començat aquest dilluns a la Ciutat de la Justícia de València entre un fort dispositiu de seguretat tant en l'exterior com a l'interior de les instal·lacions.

Així, antidisturbis i efectius de paisà de la Policia Nacional custodiaven els accessos i la sala de vistes, on han acompanyat als detinguts, mentre que efectius de la Guàrdia Civil vigilaven l'interior dels corredors per a evitar nous altercats entre les famílies.

La sessió d'aquest dilluns ha començat amb l'elecció, després de més de tres hores i mitja, dels onze membres que integraran el jurat popular. La Fiscalia acusa cinc persones, mentre que l'acusació particular, que representa a un dels fills del mort, suma a nou. Només un dels acusats roman a la presó preventiva des dels fets.

En concret, el ministeri públic demana per a tres persones, germans del clan de 'Els Frasquitos', penes de presó que oscil·len entre els 28 i els 30 anys de presó per un delicte d'homicidi i dos en temptativa, així com indemnitzacions de fins a 100.000 euros per als familiars de la víctima mortal, el pare d'aquests últims. Per part seua, per a dos germans de l'altre clan, 'Els Camusos', demana vint-i-quatre anys de presó per tres delictes d'homicidi en grau de temptativa.

L'acusació particular entén que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi i dos delictes d'homicidi en grau de temptativa pels quals demana penes que oscil·len entre els 30 anys de presó i els 10 anys, així com 60.000 euros d'indemnització per a mort del seu pare i 5.700 euros pels dies de curació i les seqüeles.

Els fets es remunten a l'1 d'octubre de 2017, quan sobre 13.30 hores tres germans d'una família coneguda com 'Els Frasquitos' van acudir, al costat d'altres dues persones, a l'habitatge que compartien dos germans del clan de 'Els Camusos' i el seu pare. Entre totes dues famílies s'havien registrat conflictes previs des de feia temps que ja havien motivat altres discussions i, fins i tot, agressions, tal com recull l'escrit de la Fiscalia.

'Els Frasquitos' es van personar en el domicili de l'altre clan amb bastons de fusta i un d'ells portava una navalla, mentre que 'Els Camusos', en sospitar que podien anar a la seua casa, els esperaven amb diversos objectes contundents com una broca de martell percutor, un bat de beisbol, una maça metàl·lica, diversos bastons, una falç i un ganivet.

Res més arribar al lloc, segons el relat del ministeri públic, i després de "tot just intercanviar unes poques paraules", es va iniciar una agressió mútua entre les sis persones i van començar a propinar-se colps amb tals objectes, "tots ells amb ànim de menyscabar la integritat física aliena, però acceptant la possibilitat que, a causa de la potencialitat lesiva dels objectes utilitzats i a les zones del cos contra les quals es van utilitzar, pogueren ocasionar la mort dels agredits".

Després de l'agressió mútua, que va durar un curt espai de temps,'Els Frasquitos' van fugir del lloc a bord d'un vehicle i van arribar a atropellar en la seua fugida al pare de 'Els Camusos', que llavors tenia trenta-set anys i deixava tres fills.

Prèviament havia rebut una ferida per arma blanca en la fossa ilíaca dreta, una ferida incisa en el mentó i una contusió a nivell fronto-temporal esquerre que, poques hores després dels fets, van provocar la seua defunció per xoc hipovolèmic provocat per una hemorràgia interna massiva.

Destacats