Torna a la mar la tortuga número 600 recuperada per Fundació Oceanogràfic

Guardar

La tortuga recuperada número 600
La tortuga recuperada número 600

La Fundació Oceanogràfic ha soltat a la mar aquest dissabte al matí a la tortuga que va ingressar amb el número 600 en l'Àrea de Recuperació i Conservació de Fauna de l'entitat, més coneguda com a ARCA de la Mar, a la platja del Saler.

L'animal va ingressar a principis de novembre a l'hospital de tortugues de l'Oceanogràfic de València gràcies a l'avís d'un pesquer de Benicarló (Castelló) que la va capturar accidentalment amb el seu tresmall i va telefonar al 112, activant així la Xarxa de Varaments de la Comunitat Valenciana.

L'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic es va desplaçar fins al port de Benicarló i va traslladar a l'exemplar, de poc més de dos quilos, fins a l'ARCA de la Mar per a realitzar-li els controls veterinaris corresponents, segons ha explicat l'entitat en un comunicat.

A la seua arribada a les instal·lacions, l'equip de veterinària va dur a terme la revisió mèdica habitual per a comprovar el seu estat de salut --analítica completa de sang, un estudi radiològic i un estudi ecogràfic-- i se li va diagnosticar embòlia gasosa.

Es tracta d'un trastorn causat per la formació de bambolles de gas en els seus òrgans que es produeix després de patir una pujada brusca des de zones profundes fins a la superfície, normalment a causa d'una captura accidental per xarxes de pesca d'arrossegament.

Una vegada recuperada, la tortuga ha pogut tornar a les aigües del Mediterrani en la solta celebrada aquest dissabte, abrigallada pels experts de la fundació al costat d'empleats i clients de Caixa Popular.

CATORZE ANYS D'ARCA DE LA MAR

Des que es va obrir l'Oceanogràfic en 2003 s'ha col·laborat puntualment en determinats casos complexos relacionats amb la fauna marina, però la seua implicació ha anat progressant amb el pas del temps, començant amb la seua col·laboració amb el centre de recuperació de Fauna del Saler, dependent de la Generalitat Valenciana.

L'any 2007 es va posar en marxa l'ARCA i va ser llavors quan es va començar a computar l'entrada de tortugues per a la seua curació i solta posterior a la mar.

Amb l'ARCA de la Mar s'intensifica l'atenció d'animals el nombre dels quals incrementa amb la col·laboració dels pescadors. Gràcies a la seua implicació, l'atenció a tortugues ha augmentat la mitjana anual. De fet, ja aconsegueix habitualment la xifra de 90 tortugues a l'any.

Arxivat a:

Destacats