Sanitat i CCAA acorden les dosis de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a tots els adults

Guardar

Un treballador sanitari injecta la vacuna contra el Covid 19 a un menor
Un treballador sanitari injecta la vacuna contra el Covid 19 a un menor

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha avalat les dosis de reforç de la vacuna contra la COVID-19 a totes les persones majors de 18 anys.

Així, segons ha anunciat en roda de premsa aquest dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, s'amplia el rang d'edat de la vacunació amb dosi de reforç a Espanya, que se situava de moment fins als 40 anys.

La ministra ha detallat que, com en la primera etapa de la vacunació, s'anirà "de manera ordenada" per grups d'edat de major a menor, "de deu en deu".

D'aquesta manera, una vegada s'acabe amb els adults majors de 40 anys, es començarà amb els de 30 i així successivament fins a arribar als de 18. En qualsevol cas, es prioritzarà a les persones de risc i a les quals van completar fa més temps la pauta de vacunació.

En aquests moments, a penes el 25,15% dels ciutadans espanyols de 40 a 49 anys ha rebut la dosi de reforç, en comparació amb el 47,87% dels de 50 a 59 anys, el 82,50% dels de 60 a 69 i el 89,55% dels majors de 70 anys.

D'altra banda, la Comissió també ha aprovat la reducció de l'interval entre la pauta completa i la dosi de reforç de sis a cinc mesos, "d'acord amb el que estan fent altres països del nostre entorn", segons ha ressaltat Darias. "També en funció de l'evidència que anem tenint, ja que a partir dels cinc o sis mesos comença a baixar la protecció dels anticossos", ha afegit.

Igualment, la Comissió també ha fet una crida a la necessitat de "continuar prioritzant la vacunació dels menors de 12 anys". A dades d'ahir, un total d'1.240.009 xiquets de 5 a 11 anys ja han rebut la seua primera dosi, el 37% del total, la qual cosa suposa 48.297 més que el dimarts (1.191.712), després de l'inici de la vacunació el dimecres 15 de desembre.

Destacats