Sanitat analitzarà 21 mostres positives en pigota no humana per a saber si es tracta de la pigota del mico

Fins al moment s'han registrat un total de set casos a Espanya, tots ells a Madrid

Guardar

Dos micos
Dos micos

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat aquest mateix matí que un total de 21 mostres han donat positiu en pigota no humana, segons revelen les anàlisis que s'han dut a terme en l'Institut de Salut Carlos III de Madrid. Encara així, ara aquestes mostres han de seqüenciar-se per a resoldre si es tracta o no de nous casos de la coneguda com a pigota del mico.

La ministra de Sanitat Carolina Darias
La ministra de Sanitat Carolina Darias

Precisament, a Espanya ja són set els casos confirmats d'aquesta malaltia que s'han detectat després de la seqüenciació parcial del virus. D'aquesta manera, tots els casos de la pigota del mico s'han registrat en la Comunitat de Madrid, encara que també es va a estudiar un cas sospitós en les Illes Canàries.

Què és la pigota del mico i com es transmet?

Les alarmes sanitàries han saltat en els últims dies per l'arribada de la denominada pigota del mico al nostre país. La també coneguda com a pigota símica és una malaltia rara, provocada per un virus que es transmet dels animals a les persones, i que té una mortalitat en humans inferior al 10 %, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Quant a la transmissió d'aquesta malaltia, els experts expliquen que sol ser respiratòria, a través de les excrecions respiratòries. No obstant això, s'estima que els primers casos detectats d'aquesta afecció poden haver sigut causats a través dels fluids, és a dir, una transmissió per contacte. A més, també es pot produir el contagi per contacte amb la lesió o la crosta d'una altra persona ja infectada.

Quins són els símptomes de la pigota del mico?

Les persones infectades amb el virus de la pigota del mico poden tindre diferents síntomas que són molt similars als de la pigota. En aquest sentit, entre la simptomatologia que es pot presentar destaca la febre, el dolor muscular, la inflamació en els ganglis i erupcions cutànies que s'assemblen a la varicel·la.

Unes erupcions que, en un primer moment, solen iniciar-se en el rostre, estenent-se a continuació a altres parts del cos com a mans i peus. Com en el cas de la varicel·la, l'erupció evoluciona fins a formar una crosta i, posteriorment, caure.

Destacats