Passar la ITV serà més complicat a partir de l'1 de juliol

El nou Manual de Procediment d'Inspecció de les Estacions d'ITV elimina les restriccions imposades per la crisi sanitària

Guardar

Una ITV a la província de València
Una ITV a la província de València

Aquest 1 de juliol entra en vigor el nou Manual de Procediment d'Inspecció de les Estacions d'ITV que, entre altres mesures, eliminarà les restriccions imposades amb l'arribada de la COVID-19, per la qual cosa aquelles persones conductores es trobaran amb un examen més exigent que el que es realitzava en els últims mesos.

Per exemple, es tornarà a permetre que el tècnic entre dins de l'habitacle del vehicle, una mesura que es va eliminar per precaució i que ara permetrà que l'operari realitze l'examen amb total normalitat. S'ha acabat allò que el tècnic ordene des de fora i els conductors complisquen ordres com la de ficar i estirar el cinturó de seguretat mentre l'especialista comprova que la mecànica compleix amb les mesures necessàries.

Així, aquests canvis del reglament s'estableixen de manera que es recuperen dues proves eliminades per l'aplicació de les mesures sanitàries de la pandèmia. Per això, una altra de les mesures que es recupera és la comprovació de l'estat de l'encunyació del bastidor, la combinació de 17 dígits alfanumèrics que identifiquen de manera particular cada vehicle. Aquesta sèrie se situa en el quadre de comandament, a simple vista, i encunyada en el xassís. Els tècnics comprovaran que està en bon estat i coincideix amb el que apareix en els papers del vehicle.

Una altra de les proves es tornaran a realitzar no afecta a tots els vehicles, únicament els que compten amb centraleta electrònica. Així, mitjançant el lector OBD se certificarà si existeixen errors o modificacions que no s'hagen autoritzat. Actualment, en la ITV, mitjançant aquest sistema, es comprova el sistema d'emissions dels vehicles amb nivells EURO 5 (categories M1 i N1), EURO 6 i EURO VI.

Aquests canvis en el reglament entraran en vigor en poc més d'una setmana, l'1 de juliol, coincidint amb l'època de l'any que més Inspeccions Tècniques de Vehicles es realitzen.

Destacats