Metrovalencia veurà ampliades les seues freqüències i València comptarà amb tres noves línies de tramvia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat de noves actuacions dirigides cap a la "nova mobilitat"

Guardar

Una de les línies de metro, Metrovalencia
Una de les línies de metro, Metrovalencia

La Generalitat Valenciana es posarà a la feina i injectarà noves inversions en el transport públic de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. Així ho ha desgranat el president, Ximo Puig, que ha comparegut aquest matí en el Debat de Política General, el segon que es duu a terme en tota la legislatura. Entre altres coses, ha destacat que el servei de transport públic Metrovalencia veurà augmentades les seues freqüències i que hi hauran tres noves línies de tramvies a València.

Amb l'objectiu de fer front a l'emergència climàtica, Puig ha assegurat que l'acció més efectiva és la "descarbonització". Així, ha detallat fins a quatre actuacions en tot el territori valencià encaminades cap al que ha nomenat com la "nova mobilitat", per a reduir les emissions i potenciar el transport públic.

Per tant, el pla de millores de Metrovalencia comptarà amb 235 milions d'euros i començarà "l'any que ve". El mateix succeeix amb les tres línies de tramvia a València, que estaran dotades amb una despesa pública de 65 milions.

També s'establirà un nou servei de transport a demanda per a les comarques en risc de despoblació, que entrarà en vigor l'any vinent.

Destacats