Les farmàcies notifiquen des d'aquest divendres a Sanitat els test positius, sense cost per als ciutadans

Guardar

Una caixa amb test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia
Una caixa amb test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia

Les farmàcies de la Comunitat Valenciana comencen a notificar des d'aquest divendres a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública els resultats de les proves d'antígens positives realitzades en els seus establiments en el marc de l'acord aconseguit entre la Conselleria i els tres col·legis professionals provincials de farmàcia.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha precisat que la mesura "no suposarà cap cost ni per a les persones que s'acosten a sotmetre's al test ni per a les farmàcies". L'adhesió a aquest programa per part de les oficines de farmàcia és voluntària i la Conselleria compensarà el cost que suposa la validació i registre de casos per part de les farmàcies.

El programa està orientat a les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19. El test s'adquirirà en les oficines de farmàcia i el ciutadà es farà la prova de manera presencial en l'establiment, segons ha explicat Sanitat en un comunicat.

A més, el registre de dades personals per part de la farmàcia es farà sempre que la persona que se sotmet a l'autotest haja prestat el seu consentiment.

En el cas de ser positiu, la farmàcia comunicarà el resultat a Sanitat i, des del sistema de vigilància epidemiològic, es podrà fer seguiment dels casos sense necessitat que el pacient sol·licite cita i acudisca a un centre sanitari per a confirmar el resultat.

"Aquesta col·laboració entre la Conselleria i els col·legis ens ajudarà a identificar els casos, realitzar un millor seguiment i descongestionar els centres d'Atenció Primària", ha posat en valor Barceló.

BAIXA LABORAL

A més, a través de la pàgina web de la Conselleria, el pacient també podrà sol·licitar la baixa laboral, que es concedirà de manera simultània amb l'alta per a set dies després. En aquests casos, a través de la inspecció sanitària, el comunicat de baixa es comunicarà a l'INSS i d'aquest organisme, directament a les empreses.

D'aquesta manera "es descongestiona l'activitat dels centres de salut per una doble via", tant l'el que es refereix a la realització de test, com en la tramitació de les altes i baixes laborals, ha afirmat Sanitat.

Destacats