La mare de Marta Calvo demanarà hui en el Congrés tipificar l'ocultació intencionada del cos després d'un crim

Guardar

Recerca del cos de Marta Calvo a Senyera
Recerca del cos de Marta Calvo a Senyera

La mare de Marta Calvo, la jove desapareguda el 7 de novembre de 2019 en Manuel (València), demanarà aquest divendres en el Congrés dels Diputats que augmenten les penes als criminals que no revelen on estan les restes de les seues víctimes. Per això, presentarà una iniciativa legislativa per la qual demana que es tipifique com a delicte l'ocultació intencionada del cos després d'un crim.

Així ho anuncia Marisol Burón en una carta, a la qual ha tingut accés Europa Press, datada el 30 d'octubre de 2021 i remesa als diputats i diputades de la Cambra Baixa, en la qual els demana el seu "suport" en aquest "tràmit tan dolorós" i els prega que "no" la "deixen sola".

"Em dirigisc a Vostés per a comunicar-les que, com molts sabran, fa dos anys, la meua filla Marta, de 25 anys, va desaparéixer, em va ser arrabassada, la van arrancar del meu costat sense pietat i mai més l'he tornada a veure. El seu assassí, em permetran que elimine el 'presumpte', va reconéixer haver-la esquarterat però va mentir sobre on estava el cos de Marta", explica en la missiva.

Segons assenyala, porta dos anys sense saber què va ocórrer amb la seua filla, sense saber on està, sense poder començar un duel, "embogint per no tindre un lloc al qual anar a resar i parlar" amb ella.

Marisol Burón destaca la labor dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, encapçalats per "la magnífica labor de la Guàrdia Civil", que "la continuen buscant sense descans en abocadors, pous i pedreres", però assenyala que el seu dolor és "immens".

Per tot això, la mare de Marta Calvo anuncia que acudirà aquest divendres 5 de novembre a les 17.00 hores al Congrés dels Diputats a presentar una iniciativa legislativa amb la finalitat que es tipifique com a delicte l'ocultació intencionada del cos després d'un crim.

"Faig això per Marta i per totes i tots els que segueixen sense aparéixer perquè els seus assassins menteixen i d'una forma despietada ens martiritzen. Però sobretot ho faig per a intentar evitar que en el futur puga haver-hi una altra Marta més", subratlla.

La jove va desaparéixer en Manuel (València) el novembre de 2019. Una vegada detingut, el seu presumpte assassí va declarar que la xica va morir de manera accidental en un episodi de relacions sexuals i cocaïna i posteriorment va esquarterar el cos.

Destacats