La Comunitat demanarà al TSJCV estendre el passaport covid a tota la restauració, cinemes, teatres o gimnasos

Així ho ha anunciat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19

Guardar

Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport COVID
Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport COVID

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià demanarà autorització al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a estendre l'exigència del conegut com a 'passaport covid' a tots els espais d'oci i restauració, així com a tots els llocs en els quals es consumisca beguda o menjar, com és el cas de gimnasos, cinemes, seus festeres, circs o sales multifuncionals.

Així ho ha anunciat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19, davant l'augment de contagis i de la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana, que aquest passat divendres se situava en 563,36 casos per cada 100.000 habitants.

Una vegada autoritzada la mesura, entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i fins al 31 de gener.

La reunió de la Interdepartamental, convocat a primera d'aquest dilluns, arriba dos dies abans de la celebració de la Conferència de Presidents aquest pròxim dimecres per a abordar la situació de la Covid-19.

Fins ara, des de l'inici del mes de desembre, el passaport covid s'exigia en locals d'oci i restauració amb aforaments de més de 50 persones, espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar amb menjar, esdeveniments i celebracions de més de 500 persones on no sempre es puga emportar la màscara i visites a hospitals i a residències de serveis socials.

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat l'extensió del passaport covid a més espais donat la situació "més complexa" en la qual es troba la Comunitat Valenciana per la Covid-19, on en l'últim mes "els contagis i els hospitalitzats s'han triplicat i els ingressos en UCI s'han multiplicat quasi per tres".

Davant aquest escenari, el cap del Consell ha instat a "ser corresponsables" i "apostar pel 'trellat'" durant les celebracions de Nadal, a les quals "no arribem com havíem previst", encara que ha afirmat que "estem molt lluny de les xifres del pitjor moment de la pandèmia".

Arxivat a:

Destacats