Els goril·les Jitu i Fossey celebren el seu aniversari en el Bioparc

Guardar

El goril·la Fossey compleix 22 anys en el Bioparc
El goril·la Fossey compleix 22 anys en el Bioparc

Bioparc València celebra un doble aniversari, ja que el goril·la Jitu, l'"impressionant" esquena platejada, compleix 38 anys, i, a més, la volguda Fossey, la primera femella d'aquesta espècie que va arribar al recinte, commemora els seus 22 anys.

Els aniversaris de dos dels goril·les "són un motiu d'alegria, ja que cuidar-los i oferir-los el màxim benestar representa una enorme responsabilitat i, al mateix temps, aquestes celebracions ens brinden l'oportunitat de reflexionar i conscienciar a la societat sobre la seua protecció, mostrant el nostre compromís amb la seua conservació", recalquen els responsables del parc en un comunicat.

Jitu és un dels animals més admirats de Bioparc, un majestuós goril·la occidental de costa (Gorilla gorilla gorilla) que hui celebra el seu 38 aniversari. Tot l'equip tècnic sempre ha prestat especial atenció a la seua salut, perquè Jitu va ser intervingut d'un tumor testicular en 2008, per la qual cosa mantindre la seua fortalesa és fonamental. El seu port és conegut per tots els visitants i el seu bon aspecte i l'energia que desprén a la seua edat "és un motiu de satisfacció".

L'altre aniversari és el de Fossey, que aquest dissabte, 16 d'octubre, aconseguirà els 22 anys i que es va traslladar a València juntament amb el mascle Mambie en 2007. Per primera vegada la ciutat del Túria acollia un grup reproductor de goril·la i així formar part del programa internacional per a la seua conservació ex situ. Fossey va parir a Pepe en 2018, un dels quatre goril·les que han nascut en Bioparc. "Contemplar hui a aquesta família, amb els jocs i interaccions de tots ells, representa l'esperança de contribuir a la recuperació d'aquesta emblemàtica espècie", asseveren.

El goril·la, apunten, és una de les cinc espècies de "grans simis" que existeixen, entre les quals ens trobem els humans, juntament amb orangutans, ximpanzés i bonobos.

És necessària també l'actuació en els hàbitats d'origen, amb l'objectiu d'afavorir les condicions que permeten sobreviure als goril·les. La conservació in situ, es desenvolupa a través de la Fundació Bioparc, en aquest cas, amb la col·laboració en el Projecte Ebo, a Camerun. El bosc d'Ebo simbolitza la lluita per la preservació de la naturalesa enfront de la devastadora activitat humana.

Aquest ecosistema és "un tresor per la seua biodiversitat i l'any passat va estar en greu perill pels interessos de la indústria fustera. La important mobilització internacional va aconseguir detindre el projecte i hui la lluita per convertir el bosc d'Ebo en un santuari per als goril·les està més viva que mai", conclouen.

Arxivat a:

Destacats