L'Agència Europea del Medicament autoritza la vacuna de Pfizer per a xiquets d'entre 5 i 11 anys

La dosi inoculada serà d'un terç de la qual rep la resta de la població

Guardar

Vacuna Pfizer
Vacuna Pfizer

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés), autoritza administrar la vacuna de Pfizer en xiquets de 5 a 11 anys. La EMA advoca perquè els menors reben dues injeccions en un termini de tres setmanes, igual que els adults, encara que amb una dosi d'un terç de la qual rep la resta de la població.

Pel que respecta als efectes secundaris en aquest grup d'edat, l'organisme afirma que són similars als de les persones de 12 anys o més: dolor en el lloc de la injecció, cansament, mal de cap, enrogiment i inflor en el lloc de la punxada i dolor muscular.

Uns efectes secundaris que solen ser lleus o moderats i milloren als pocs dies de la vacunació, apunta l'organisme, que conclou, per tant, que els beneficis de la vacuna en xiquets superen als riscos.

La vacuna de Pfizer està autoritzada en xiquets de 5 a 11 anys als Estats Units des de fa quasi un mes i, segons les dades publicades per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units, la vacuna té un 90,7% d'efectivitat en la prevenció de la COVID-19 en aquest grup.

Destacats