Transportistes del Port marxen denunciant la seua "precarització" i exigeixen un "treball digne"

Més de 200 vehicles han recorregut la ciutat de València fent sonar les seues botzines contra la precarització del transport portuari

Guardar

e.p.
e.p.

Els transportistes del Port de València han recorregut aquest dissabte la capital del Túria en una marxa lenta de caps tractors de camió per a exigir un "treball digne" i denunciar la "precarització" del sector.

La marxa, convocada per l'Associació de Transportistes Portuaris de la Comunitat Valenciana (TranscontCV), ha congregat a prop de 200 vehicles, segons les dades de l'organització. Els manifestants han partit a les 10.00 hores del Polígon de la Pascalueta, a Paiporta (València), i han discorregut per la V-30 fins a València .

Una vegada a la ciutat, els transportistes han recorregut els carrers fent sonar les seues botzines. La filera de vehicles ha passat per Tres Forques, el Passeig La Petxina, Plaza Tetuan, Porta de la Mar, carrer Colón, Xátiva, Marqués de Sotelo i la plaça de l'Ajuntament. A continuació, ha marxat pel carrer de les Barques, la Porta de la Mar i el pont d'Aragó, fins a l'avinguda del Port, per a eixir de nou a la V-30.

Els caps tractors han mostrat cartells amb missatges com 'Contra la precarització del transport portuari', 'En defensa de l'accés nord al port per a camions' i 'Contra la morositat i els terminis abusos de pagament'.

Amb aquesta protesta, els transportistes del Port de València pretenen denunciar l'"augment permanent dels costos associats al transport i l'ús de la subhasta de preus com a eina per a definir el preu dels serveis", segons ha indicat TranscontCV en un comunicat.

A més, la marxa ha reivindicat l'"accés nord del Port de València per a camions", al mateix temps que ha censurat les "cues permanents en accés al Port i terminals". D'altra banda, el sector ha demanat la "revisió de l'estat dels contenidors buits entregats al transportista".

Destacats