SOS Hostelería celebra decisió del TSJCV de permetre les recreatives a l'interior dels establiments

Guardar

Maquines de joc
Maquines de joc

L'associació SOS Hostelería s'ha mostrat "alleujada" per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana d'acceptar la mesura cautelar sol·licitada per a alçar la prohibició de les activitats i màquines recreatives dins dels establiments de restauració i hostaleria.

SOS Hostelería denunciava en el seu recurs que l'administració "no havia explicat ni motivat en quina mesura l'ús de les activitats o màquines recreatives dins dels establiments d'hostaleria i restauració suposava un major risc d'afavorir la transmissió del virus en relació amb aquelles altres activitats a les quals sí que es permet el seu exercici".

El president del col·lectiu, Fidel Molina, ha indicat en un comunicat que l'exercici d'activitats o màquines recreatives dins dels establiments de restauració i hostaleria "és perfectament compatible amb l'ús continuat de la mascareta i la desinfecció d'aquestes després de cada ús i és equivalent a la dinàmica d'altres sectors com el del comerç".

Molina considera "inexplicable" que la Generalitat haguera prohibit la utilització de màquines recreatives en els locals de restauració i hostaleria i, en canvi, permetera la utilització de les màquines dispensadores de tabac existents en eixos mateixos locals" l'ús dels quals si estava permés.

Els hostalers asseguren que les màquines tipus B instal·lades en els bars són "una ajuda imprescindible per a poder mantenir els locals oberts, pagar el lloguer o els autònoms". En aquest sentit, Fidel Molina defensa que l'ús de màquines recreatives dins dels establiments de restauració i hostaleria és "perfectament compatible, no sols amb les restriccions d'aforament, sinó amb l'ús continuat de la mascareta".

Destacats