Quan obriran els interiors de les instal·lacions esportives en la Comunitat Valenciana?

El dilluns es flexibilitzaran més mesures, que estaran vigents fins Pasqua, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig

Guardar

interior gimnasio
interior gimnasio

El passat 19 de gener el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar noves mesures per a frenar l'incontrolable avanç de nous positius durant eixe mes, entre les quals es trobava el tancament de les instal·lacions esportives. És per això que el sector ha sigut un dels més colpejats per la crisi sanitària. Des d'eixe moment, els interiors dels gimnasos o piscines no han pogut obrir les seues portes als seus usuaris. Sí que ho han pogut fer des del dia 1 de març els seus exteriors com una de les primeres mesures de la desescalada "lenta i prudent" que va anunciar el president.

Des d'eixe moment, les instal·lacions esportives han hagut de conformar-se amb traure fora dels seus espais coberts les màquines fitness i els aparells de musculació per a no limitar els seus serveis. A més, la distància entre els usuaris ha de ser de 3 metres, només en grups de quatre persones i sense cap mena de contacte físic.

Després d'una sèrie de concentracions i assegudes per part del sector, els seus portaveus es van reunir dimarts passat amb els responsables de la Generalitat per a arribar a un acord. En eixe sentit i després de la reunió, els gimnasos de la Comunitat donen per segura la seua reobertura a partir del pròxim 15 de març i se senten esperançats, ja que són els únics d'Espanya els interiors dels quals romanen tancats per les restriccions atorgades per la Generalitat. "Ens han dit que seran coherents. No entén ningú les restriccions del nostre sector, quan en la resta d'autonomies és un sector que ja està obert", assenyala Juan Carlos Gómez-Pantoja, president de l'Associació de Centres Esportiu de la Comunitat".

Finalment, així ha sigut. En la reunió de la Mesa Interdepartamental s'ha acordat la reobertura dels gimnasos i instal·lacions esportives amb les mateixes restriccions que es van aplicar des d'agost: una separació interpersonal de quatre metres quadrats en les piscines i de 2,25 en la resta de les instal·lacions interiors. De la mateixa manera, l'ús de la mascareta serà obligatori en tot moment.

Podran fer-ho a partir del dilluns 15 de març i fins al 12 d'abril, juntament amb altres mesures que formen part de la segona fase de desescalada de la Comunitat Valenciana, segons acaben d'anunciar el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Arxivat a:

Destacats